Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A lét a tét – Halálra ítélt magyarok

Orbán Viktor hobbijáért a magyarok az életükkel fizetnek. A magyar egészségügy rothad, az utolsókat rúgja. Az intézmények egy része elavult, korszerűtlen, az életmentéshez szükséges alapvető feltételek is hiányoznak.

Öt hír az elmúlt napokból:

Egy kisvárosnyi, több mint 32 ezer ember életét lehetett volna megmenteni–2014-ben– , jobb ellátórendszerrel, és hatékony népegészségüggyel.

A magyar labdarúgás mintegy 600 milliárd forintot kapott eddig, stadionok építésére, és a társasági adókedvezményekből.

A Felcsúti Utánpótlás Nevelési Alapítvány, a 2011-től,–a tao bevezetésétől–, az elmúlt év végéig, közel 14 milliárd forint támogatást kapott.

A Felcsút, másodosztályú bajnokságot nyert csapatának a keretében, öt futball akadémista volt. A többség máshonnan érkezett, jól fizetett profi játékos.

Andorra – Magyarország 1: 0

A számok magukért beszélnek.

A Fidesz kormánynak a foci, a sport fontosabb, mint a magyarok élete. A Fidesz programjában a sport stratégiai ágazat, kiemelt támogatást kap, a mi adóforintjainkból. A labdarúgás mellett a többi látványsportág is dúskál a közpénzben. Az úszó vb költségei eddig úgy 140 milliárd körül lehetnek,végső határ a csillagos ég. Nemrégen döntött a kormány arról, hogy 10 milliárd forintból teniszstadiont épített a Margit – szigeten. A 2019-es Maccabi Játékokra készülő létesítményekre, a korábban bejelentett összeg tizenötszörösét, több mint 30 milliárd forintot hagyott jóvá a nemzeti kormány.

Orbán Viktor hobbijáért a magyarok az életükkel fizetnek. A magyar egészségügy rothad, az utolsókat rúgja. Az intézmények egy része elavult, korszerűtlen, az életmentéshez szükséges alapvető feltételek is hiányoznak. Annál nagyobb büntetést nincs a mai Magyarországon, mint betegen, tehetetlenül, kiszolgáltatottan kórházba kerülni. Az orvosok, az egészségügyi szakszemélyzet méltatlanul alacsony bérért dolgozik, többségük erőn felül teljesít. A kórházak nagy részében nincs elég orvos, kevés a képzett ápolónő.

Aki tehette már régen a “hanyatló nyugaton” keresi a boldogulását. Az elvándorlás folytatódik, a kormány –üres ígéreteken kívül–semmit sem tesz azért, hogy itthon tartsa a legjobb szakembereket. Nemrégen jelent meg, hogy a fővárosi Nyírő Gyula Kórház az orvoshiány miatt a nyári időszakra a belgyógyászati részlegének a felét bezárja.

A sürgősségi ellátás a magyar egészségügy állatorvosi lova.

Nincs elég szakorvos, gyakran rezidenseknek kell dönteniük olyan esetekben is, amelyek szakorvost igényelnek. Néhány kiemelt kórház kivételével sok helyen elborzasztó, embertelen állapotok uralkodnak. Jelentős a várakozási idő, súlyos betegek is gyakran órákat töltenek a rendelők előtt, mielőtt szakszerű ellátást kapnának. Az azonnali műtétekhez gyakran nincs szakképzett sebész, nagy a hiány az altató orvosokból, műtős szakdolgozókból.

A várólisták – a sok ígéret ellenére – hosszúak, gyakran előfordul, mire a betegre sor kerül, már nem él.

Napjainkban az egészségügyben szó sincs esélyegyenlőségről.

A szegénységben, a nyomorban élők, korán halnak, a magyar romák például 8-10 évvel korábban halnak meg, mint a többségi társadalom tagjai.

Fogy a magyar, de mit tett annak érdekében Orbán Viktor, hogy egyetlen ember sem haljon meg azért, mert nem jut megfelelő ellátáshoz? Semmit! Semmit! Semmit!

Több mint hét éves uralkodása alatt hány kisvárosnyi  beteg halt meg, mert nem kapott időben megfelelő ellátást? Hány magyar család gyászolja szeretteit, akik még ott lehetnének közöttük? Hány beteg halt meg idő előtt azért, mert nem érte meg, hogy a várólistán sorra kerüljön? Megannyi megválaszolatlan kérdés.

Orbán ellenzékben még másként beszélt.

A mai kormányfő 2007-ben ostorozta az akkori kormányt, az egészségügy helyzetéért.

“Elég volt. Elég volt a rombolásból. Mindannyian tudjuk, hiszen ismerjük magunkat. A magyar ember nem szeret asztalt borogatni. Mi, magyarok nem egy könnyen veszítjük el a fejünket.”

“Elég volt, hogy a beteg embereket, a súlyos sérülteket ellátás helyett ide-oda küldözgessék az országban. Elég volt az elszegényedésből, hogy az emberek millió szám nem tudják hó végén kifizetni a számláikat. Elég volt abból, hogy a kormány nem veszi ember számba az időseket, a betegeket, a diákokat, a rászorulókat.”

Több mint hét éve uralkodik, a szava maga a törvény, és úgy viselkedik, mintha “Futbólia” nevű ország első számú vezetője lenne, a focinál talán csak a hatalmat és a pénzt szereti jobban. Nemrégen a magyar futball és a Puskás ügyek nagykövetének nevezte ki egyik bizalmasát. Egy pár hetes kormányhatározat szerint személyesen fogja felügyelni az új Puskás Stadion építését. Vajon mi lenne, ha a kedves vezetőnk, csak feleannyira tartaná fontosnak a magyarok gyógyítást, mint a csak az ő fejében és lázálmaiban létező nemzeti focit?

Orbán, vajon miért nem vállal személyesen szerepet a magyarok,, az egészségügy gondjainak a megszüntetésében? Ha vezénylő tábornoki teendői mellett a magyarok egészségügyére nincs ideje, akkor miért nincs a területnek legalább miniszterelnöki biztosa, vagy ne adj Isten minisztere?

Az ország jövő évi költségvetését ugyan elfogadta már a parlament, de még mindig nem késő, az egészségügyre a szükséges pénzt átcsoportosítani. “Csak” az ország, a magyarok jövője, saját magunk, gyermekeink, unokáink élete a tét, mert itt valóban a lét a tét.

Szólj hozzá