Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Halloween Londonban – kezdődik a borzongás hétvégéje

Közeledik a Halloween. Október utolsó hétvégéjén rengeteg program közül lehet válogatni Londonban. Az alábbiakban néhányat emelünk ki a legérdekesebbek közül. Biztosan senki nem marad program nélkül.

Halloween Londonban - kezdődik a borzongás hétvégéje
Halloween - A hagyományok tovább élnek (forrás: pixabay.com)

A Halloween-i hagyományok (is) tovább élnek

Október utolsó hétvégéjén, illetve legutolsó napján a jelmezben sétáló gyerekek, fiatalok és kevésbé fiatalok megszokott látványt nyújtanak. Sok házban napokkal előbb elkezdődik a készülődés, folyamatosan sütik a finomabbnál finomabb süteményeket, a szupermarketek polcai rogyadoznak az édességtől és a házak elé kitett töklámpások hangulatossá teszik az egyébként unalmas őszi utcákat.

Akik pedig inkább elmennének szórakozni, azok is találnak maguknak jobbnál jobb programokat. Aki komolyan gondolja ezt a lehetőséget, annak érdemes előre megvásárolnia a jegyeket, mert a programok nagyon népszerűek, a jegyek pedig hamar elfogynak.

London és a szokásos éves „borzongás”

Az évnek ebben az időszakában minden egy kicsit ijesztőbbé válik. London egy rövid időre a “holtak városává” válik. Na jó, nem igazából, de tényleg mókás dolog megfigyelni, hány ijesztő esemény színhelye ilyenkor az egyébként komoly főváros.

Halloween Londonban - kezdődik a borzongás hétvégéje
A borzongás is örök (forrás: pixabay.com)

Horror Október és Horror Kvíz a Prince Charles Moziban

Kezdjük a szemelgetést egy mozival! Októberben, amikor már korábban sötétedik, sokat esik az eső, mi lehetne jobb, mint egy ijesztő filmet valakivel összebújva megnézni? A Prince Charles Mozi a hónap folyamán több ijesztő filmet is műsorára tűz, sőt, speciális programmal is készül. Az igazi ínyencek a megszokott árakon vásárolt jegyekért valódi klasszikusok közül szemezgethetnek. Ugyanez a helyszín ad otthont a már hagyományosnak tekinthető Horror Film Kvíznek.

Hammer House

A Hammer Studios az 1950-es évek óta a horror filmek mozija. A Halloween közeledtével azonban élő színházzá is alakulnak. A nézők láthatnak például vámpír-ceremóniát, pont olyat, mint amilyet a stúdióban készítettek a Drakula-filmekhez.

Hogwarts (Roxfort) sötétedés után

Harry Potter rajongói! Ki ne hagyják! A Warner Brothers Stúdió gyakran szervez túrákat a Harry Potter filmek legizgalmasabb helyszíneinek bejárására. Halloween közeledtével a hangulat is fokozódik, a stúdió ilyenkor mindig valami különleges ötlettel áll elő. Idén a Potterverse legfélelmetesebb részeivel ismerkedhetnek meg a program résztvevői. A helyszíneken természetesen eredeti Harry Potter relikviákkal is találkozhatnak.

Halloween Londonban - kezdődik a borzongás hétvégéje
Prince Charles Cinema (forrás: wiki.com)

Halloween Ghost Walk – avagy séta a kísértetekkel

Szintén izgalmas programnak ígérkezik az október 31-i speciálisan Halloween-hez köthető idegenvezetés. Richard Jones, aki több könyvet is írt és TV műsorokat készített Anglia és Írország kísérteteiről, túrát szervez az érdeklődők számára. Akik elég bátrak, végigjárhatják a londoni temetőket, börtönöket, illetve bekukkanthatnak a legrégibb londoni épületek belsejébe is.

Mit? Hol? Mikor?

Ahogy a híres mondás is szól: „Aki belefárad Londonba, belefárad az életbe”. Ha valaki Hasfelmetsző Jack nyomában szeretne járni, vagy éjszakai múzeumlátogatásra vágyik, vagy esetleg VIII. Henrik életébe szeretne bepillantani és kipróbálni, milyen, ha egy éjszakát Hampton Court-ban tölthet, ez mind lehetséges. Lehetetlen minden programot felsorolni. (Ha valaki még nem tudta eldönteni, mit szeretne csinálni, sok ötletet talált ITT és ITT.)

És akik nem jutnak el Londonba…

Kedves Honfitársak, illetve angolok, akik éppen Budapesten tartózkodnak! Senki nem marad ki az élvezetből. Budapest is rengeteg érdekes programot kínál. Következő cikkünkben ebből szemezgetünk egy kicsit.

Halloween Londonban - kezdődik a borzongás hétvégéje
Happy Halloween (forrás: pixabay)

Szólj hozzá