Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Harry herceg menyasszonya, Meghan Markle is részt vett a királyi családdal a karácsonyi templomlátogatáson

Harry herceg amerikai menyasszonya első ízben ünnepelte a karácsonyt a királyi családdal. Meghan Markle hétfőn megjelent a karácsony első napján hagyományos, közös templomlátogatáson is.

Harry herceg menyasszonya, Meghan Markle is részt vett a királyi családdal a karácsonyi templomlátogatáson
Harry herceg és menyasszonya útban a sandringham-i templom felé (forrás: KensingtonPalace/Twitter)

Harry és Meghan kedvéért módosítottak a protokollon

Már az a tény is egyedülálló, hogy a jegyespár a királynő téli rezidenciáján, a kelet-angliai Sandringham kastélyában töltheti a karácsonyt. A királyi család tágabb körben ilyenkor hagyományosan ott tölti az ünnepeket. Az évszázados hagyomány pedig megköveteli, hogy ezen az összejövetelen a családtagok csak olyan partnereket vihetnek magukkal, akikkel már összeházasodtak. A protokoll merev szigorán Harry és menyasszonya kedvéért ezúttal enyhített a királynő. Az udvar jelezve egyben, hogy Meghan Markle-t a királyi család teljes jogú tagjaként befogadta.

Most első ízben fordult elő az is, hogy Harry nem egyedül volt jelen az ünnepélyes családi eseményen. Mivel a hivatalos eljegyzés már megtörtént, gyűrűs menyasszonya társaságában ülhetett az ünnepi asztal mellé.

Károly, walesi herceg és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia Harry, valamint az elvált amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be Londonban. Két hete a Kensington-palota azt is tudatta, hogy az esküvő május 19-én lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián. Így tehát annyira nem meglepő az udvar gesztusa, amellyel kivételt tettek a protokoll szabályai alól.

A családi eseményen II. Erzsébet királynő férjével, Fülöp herceggel együtt vett részt

A 91 esztendős II. Erzsébet királynő autóval érkezett a kastélyhoz közeli kis templomhoz. Az ebben az évben visszavonult 96 éves férje, Fülöp herceg ugyanakkor a fiatalabb családtagokhoz csatlakozott. A néhány száz méteres sétát gyalog tette meg a mai is nagyon jó fizikai állapotban lévő Fülöp. „Nyugdíjazása” ellenére is számos eseményen jelen volt felesége oldalán a herceg.

Természetesen ott volt a szertartáson a trónörökös, Károly walesi herceg és felesége, Kamilla cornwall-i hercegnő.  Nem hiányozhatott Harry bátyja, Vilmos herceg, és hitvese, Katalin cambridge-i hercegnő sem. Részt vettek a királyi családi más magas rangú tagjai is.

Őfelsége, a királynő és Fülöp herceg hagyományosan menetrendszerű vonattal, a londoni King’s Cross pályaudvarról utazott a hétvégén Sandringham-be. Ez az uralkodónak a Londontól 180 kilométerre fekvő Norfolk megyei téli rezidenciája. Mindketten egészségesen, és láthatóan kiváló hangulatban vettek részt a családi karácsonyon és a hétfői istentiszteleten.

Az uralkodó és férje novemberben ünnepelte házasságkötésének 70. évfordulóját. Februárban pedig a királynő trónra lépésének 65. – zafír – jubileuma volt. Mindkét évforduló példa nélküli az angol-brit monarchia 1200 éves történetében.

...

Szólj hozzá