Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Mocskos hazugság:” Magyarországon már nincs gyermekéhezés”

Bangóné Borbély Ildikó a szocik  országgyűlési képviselője, írásbeli kérdése az emberinek mondott minisztérium vezetőjéhez: ” Egyetért Ön Hegedűs Zsuzsa , egy millió forintot kereső tanácsadó kijelentésével, miszerint Magyarországon, már nincs gyermekéhezés? ” A választ a miniszter helyett Rétvári államtitkár adta.

Mocskos hazugság:” Magyarországon már nincs gyermekéhezés”
Ők éheznek (fotó: bl)

„Az igazat mond ne csak a valódit!”

A miniszter “államférfiúi” elfoglaltsága miatt, a nagyon keresztény Rétvári államtitkár válaszolt a kérdésre. Számok tömkelegét sorolta fel, a konkrét kérdést azonban kerülte, mint az ördög, a tömjént.

Természetesen nem maradt el a megszokott “zelmúlt nyóc” évezés sem, mintha 2010 óta nem a Fidesz és a nem létező KDNP lenne hatalmon. Úgy látszik a közel két ciklus a kormányrúdnál csak a lopásra, a korrupcióra volt elég, egyébként az Orbán kormány teljesítménye sok területen a nullához közelít.

Az államtitkár válaszában narancssárga szemüvegen át nézi a világot. Mantrázza a szokott szöveget, de a lényegről nem beszél. Szerinte

 A kormány sok intézkedést tett a gyermeket nevelő családok terheinek enyhítése érdekében, többek között a gyerekek éhezése ellen is, amely a szocialista kormányok  terhes öröksége.

Rétvári úr válaszát író kollégája valószínűleg kissé hadilábon állt a valósággal. az UNICEF legutóbbi jelentése szerint, Magyarországon–az Orbán kormány uralkodása alatt–a 0-17 évesek 25 százaléka, vagyis minden negyedik gyermek relatív jövedelmi szegénységben él.

Képviselőnek írt levél szerint

 Több mint  620 ezer gyermek részesül ingyenes vagy  kedvezményes étkeztetésben a bölcsődétől a középiskola végéig, ez a Magyarországon élő gyermekek több mint 30 százaléka.

Rétvári  államtitkár keresztény emberhez nagyon méltatlan, emberi érzésektől mentes bürokratikus válaszában, hemzsegnek a jól hangzó, valójában elő sem fordul a gyermekéhezés problémaköre csak a semmitmondó számok.

Mocskos hazugság:” Magyarországon már nincs gyermekéhezés”
Ők jóllakottan gratulálnak egymásnak (fotó: internet)

Egy éhező gyerekre 150 forint jut naponta

Rengeteg szám között “csak” az éhező gyermekek vesztek el.  Rétvári szerint

” A  2016. évi központi költségvetés  már összesen 71, 74 milliárd forint előirányzatot biztosított a települési önkormányzatok részére az intézményi gyermekétkeztetés , valamint a rászoruló gyermekek intézményen kívüli étkeztetésének egyes kiadásaihoz.”

A 2017 nyári gyermekétkeztetésre nagyjából a felcsúti stadion bekerülési költsége, valamivel több mint 6 milliárd forint áll a rendelkezésre. Ez azt jelenti – ha  igazak amit az államtitkár aláírásával hitelesített-, egy éhező gyermekre úgy 150 forint jut naponta..Ebből igen “tápláló ” ellátást lehet biztosítani a gyermekeknek. Ezt a gyerekéhezés elleni harc sikertörténetnek beállítani, több mint pofátlanság.

A Fidesz kormány azt gondolja, hogy amiről nem beszélnek, az nincs is. Az ájtatos, kenetteljes szavak ellenére  Orbán Magyarországán még napjainkban is sok tízezer gyermek éhezik.

A nyári gyermekétkeztetés csak ráolvasás, hiszen a napi egyszeri étkezés nem old meg semmit. A már említett jelentés szerint  hazánkban a 18 évnél fiatalabbak 16 százaléka olyan háztartásban él, ahol egyetlen felnőttnek sincs munkája. Hétvégeken, több napos ünnepek alatt, nyári szünet alatt – bármit handabandázik a jól fizetett Rétvári államtitkár- gyermekek tízezrei éheznek, nem jutnak ételhez. Arról egyetlen sor sincs a levélben, hogy a rászoruló bölcsődések ingyenes ellátása, a sokszori ígéret ellenére, még mindig nem megoldott.

Disznó és malacok egy Audiban

Audiból osztott malacokkal, ahogy azt Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki biztos teszi olykor, olykor, nem lehet a gyermekéhezést megszüntetni. A éhező  gyermekek számáról pontos adatok  nincsenek, egyes kutatások szerint Magyarországon 200 ezer gyermek alkalmanként, és 40-50 ezer gyermek rendszeresen éhezik. Ha már egyetlen egy  gyermek nem jut élelemhez, az is sok!

Ha csak egy stadionnal kevesebbet építenének, eggyel kevesebb–tízmilliárdokba kerülő — sportesemény rendezését vállalnák,  a megnmaradó összegből sokat tehetne azért, hogy ne legyen éhező gyermekszáj Magyarországon!  Tény persze, hogy  akkor mindig  “éhes”  csókosok kevesebbet lophatnának!

Szólj hozzá