Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Hegedűs Zsuzsa megszüntette a gyermekéhezést

Bangóné Borbély Ildikó, szocialista parlamenti képviselő több írásbeli  kérdést tett fel Lázár Jánosnak, Hegedűs Zsuzsa, a “Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány” vezetője- aki megszüntette a magyar gyermekéhezést-  munkájáról

Hegedűs Zsuzsa megszüntette a gyermekéhezést
Mekkora malaca van! MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Hamis ez a Hegedüs

A szoci képviselő tájékoztatást kért arról, hogy a miniszterelnöki főtanácsadó kinevezése óta mennyibe került adófizetőknek a luxusautózása, a  luxusfizetése mellett. Választ várt arra, mennyiben átlátható, szabályszerű  az általa vezetett alapítvány működése.

Az országgyűlési képviselő a zárójelnek elmondta:   “a kérdéseire egy kivétellel nem kapott érdemi választ. A kormány nem tett eleget annak a kötelezettségének, hogy a tájékoztatást a kérdező képviselőnek megadja.”

Lázár miniszter a gépjármű használattal kapcsolatos kérdéseket “elegánsan” átpasszolta Varga Mihálynak. Az NGM vezetője helyett , Hornung Ágnes államtitkár válaszolt.

Hegedűs Zsuzsa, 2010 – óta a kormányfő egyik főtanácsadója. Ezért 997 ezer forint havi bért kap és biztosítottak számára egy AUDI személygépkocsit. A válaszból kiderült:

“a miniszterelnöki főtanácsadó megbízása ideje alatt 272 104 km-t utazott” a szolgálati kocsival. A gépjármű 24 945 liter üzemanyagot, míg a szervizcsere – gépjármű  5968 liter üzemanyagot fogyasztott.

Legyünk jóindulatúak, számoljunk literenként 300 forinttal. Így a főtanácsadó közel tízmillió forintot furikázott el.

A Hegedűs Zsuzsa tevékenységével kapcsolatos kérdésekre, Dömötör Csaba aláírásával érkezett egy—idézem a képviselőt—„ förmedvény”. Az államtitkár a képviselő egyetlen kérdésére sem válaszolt, helyette “zelmúlt nyóc” évezett .

Hegedűs Zsuzsa megszüntette a gyermekéhezést
Húzzunk bele, a főnöknő nem csipi a szegény-szagot. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Hol van Hegedűs Zsuzsa?

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadóként, a nyilvánosság előtt éveken keresztül, mint az alapítvány  vezetője jelent meg, Audiból csirkét, malacot, vetőmagot osztva családoknak, ezzel  számolta fel a gyermekéhezést?

Az alapítvány működése áttekinthetetlennek, zavarosnak mondható. A támogatók többsége magánszemély volt, de a nagy állami, tehát közpénzen működő cégek adományai meghaladták a 100 millió forintot. A legbőkezűbb támogatók közé a Szerencsejáték Zrt és az MVM csoport tartozott.

Hegedűs Zsuzsa, egy 2015-ös interjúban volt bátor azt nyilatkozni:

 Az Orbán-kormány a felsorolt intézkedésekkel felszámolta a rendszerszintű gyermekéhezést és nyomort (…) egyéni esetek természetesen lehetnek, és azt sem állítom, hogy kevesen, de az nem a rendszer rossz vagy hiányos felépítéséből fakad. Sokkal inkább emberi mulasztásból, szülői felelőtlenségből.

Hegedűs az elmúlt időszakban – mint a másik miniszterelnöki tanácsadó Farkas Flórián legjobb tanítványa – eltűnt a nyilvánosság elől. Az alapítvány honlapja közel egy éve nem frissült, hasonlóképpen a hivatalos közösségi oldalukhoz. A közösségi oldalukon a legutolsó poszt, 2016. június 18-án lett feltéve.

Lányok, asszonyok partvisra fel!

Bangóné borbély Ildikó szocialista képviselő szerint:

Hetvenezer gyermek éhezik a nyári szünidőben
Fotó: Délhír

A Hegedűs Zsuzsa által vezetett alapítvány a nyilvánosság kizárásával, ellenőrizetlenül működik. Ha egyáltalán működik még. Nem is értem, miért nem szüntették már meg, hiszen volt képe, a havi egymilliót zsebbe tevő főtanácsadónak azt nyilatkozni, hogy Magyarországon megszűnt a gyermekéhezés. Luxuskocsiból  ezt biztos így látja. Jómagam járom az országot, naponta találkozom legnagyobb szegénységben vegetáló családokkal, éhező gyermekekkel. A sok millióból külföldről ideszállított, és kiosztott pár ezer  csirkétől, kacsától nem szűnik meg a szegénység. Több százezer gyermek éhezik rendszeresen, szüleik képtelenek számukra ellátást biztosítani. A kormány sikernek tartja, hogy mintegy 130 ezer gyermek kap ingyen ebédet a hétköznapokon, a nyári szünetben. De mi van a többi gyermekkel, mit esznek a hétvégén, és a több napos ünnepeken. Lehet villogni a televízióban, lehet nagyokat mondani, de attól még  egyetlen gyerek sem lakik jól.

Egyébként is megszokhattuk Orbán főtanácsadójától, a magyar életet nem ismerő, mellbevágó javaslatait. 2012-ben azt találta mondani, hogy a magyar nők, átképzés után, tömegével mehetnének Európába  takarítani:

ötvenesek, negyvenesek meg harmincasok is elindulhatnak, de leginkább a huszonéveseknek ajánlom.

Bangóné elmondta, ismét beadja a kérdést:

Az alapítvány részben közpénzből, a kormány közreműködésével működik. Elvárom, hogy Lázár János korrekt, tisztességes választ adjon. Amennyiben ez nem történik meg, megfontolom, hogy az átláthatatlan gazdálkodás miatt, ismeretlen tettes ellen feljelentést tegyek. Remélem, erre nem lesz szükség.

Szólj hozzá