Zárójel
Heineken vörös csillag nélkül – Reszkess magyar söripar, megvéd a kormány
Illusztráció: internet

Heineken vörös csillag nélkül – Reszkess magyar söripar, megvéd a kormány

Szeptember végén több más, nagy látványértékű, de valójában semmitmondó  multiellenes rendelkezés mellett megszavazhatja a parlament a vörös csillag miatt  lex Heinekenként elhíresült törvénytervezetet is.

Heineken vörös csillag nélkül – Reszkess magyar söripar, megvéd a kormány
Illusztráció. Pixabay

Vörös csillag, hulló csillag?

Szatmáry Kristóf, a Miniszterelnökség kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztosa szerint az Európai Bizottság elfogadta az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmát, a jogi akadályok tehát elhárultak.  Összel érkezhetnek más piaci intézkedések is, amelyek a multinacionális gyártók pozícióját rontanák a magyar sörfőzdék javára.

A miniszteri biztos szerint már csak az Országgyűlés döntésén múlik, hogy az összes önkényuralmi jelkép eltűnjön a termékekről, a reklámhordozókról és a szolgáltatásokból. Ugyanakkor az EB elvárása az, hogy a gyakorlatban nem lehet majd megkülönböztető a szabályozás egyetlen cég hátrányára sem.

A vörös csillag eltüntetése nem csak a Heinekent, de más márkát is érint. Ebbe a körbe tartozik a Milky Way, a San Pellegrino, a Redstar Jeans és a Converse is.

De kérdéses, hogy mi lesz a Bajnokok Ligája televíziós közvetítésével, ott hogy alkalmazzák a multiellenes törvényt, hiszen a Heineken a főszponzora az európai csúcsfocinak.

A korábban már  jól megrágott gumicsontról a hírek szerint a Fidesz szerdán kezdődő kihelyezett frakcióülésén is tárgyalnak. A kormány az ott elhangzottak alapján alakítja ki végleges álláspontját. minden esetre legalábbis szóban komoly multiellenes fellépés várható.

 Orbánék megint lebuktak

Szorosan a fenti  hírhez tartozik, hogy a multik ellen állandóan hadban álló kormány megint lebukott. Az MNO oknyomozása kiderítette, hogy az egész multiellenes kampány sima hazug szájkarate.

OLVASTAD MÁR?   Büszke vagyok rád és mindig is az leszek...

Az Orbán kormány jóval több pénz gyömöszölt a multik zsebébe, mint bármelyik előde. Ime a bizonyíték a számok nyelvén az MNO-ról:

Az adatokból azt látni, hogy a 2005–2010 között regnáló szocialista kormányok 111,7 milliárd forintnyi állami támogatást adtak a cégeknek beruházásaikhoz, cserébe azok 24 290 új munkahelyet hoztak létre.

A Fidesz korábban azzal vádolta a szocialista kormányokat, hogy a multik pártján állnak, a számok azonban ennek ellenkezőjét bizonyítják: a Fidesz bánt a legbőkezűbben a nagyvállalatokkal. Az Orbán-kormány ugyanis 2011–2016 között 164,9 milliárd forintnyi közpénzt juttatott a cégeknek, amelyek 1612,7 milliárd forintos beruházást valósítottak meg, és 25 092 új munkahelyet hoztak létre.

A 2010 óta regnáló Orbán-kormány tehát 47 százalékkal több pénzt adott a nagyvállalati szektornak, mint a szocialisták.

Kapcsolódó cikk

Lázár János nem sörös – Kubatov mellé lőtt a Fradi – Heineken haversággal?
Szólj hozzá!

2 hozzászólás : "Heineken vörös csillag nélkül – Reszkess magyar söripar, megvéd a kormány"

Visszajelzés
avatar
Rendezés:   legújabb | legrégebbi | legnépszerűbb
Jenő Prommer
Vendég
Jenő Prommer

szerintem normális! Csak két ilyen “nem normális” jelenség között tul hosszú idő telik el ezért tünik nem normálisnak!

Jenő Prommer
Vendég
Jenő Prommer

szerintem normális! Csak két ilyen “nem normális” jelenség között tul hosszú idő telik el ezért tünik nem normálisnak!

wpDiscuz