Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

HEISENBERG – a Hatszín Teátrumban

A pesti Broadway legújabb és legérdekesebb színháza manapság a Hatszín Teátrum, amelyben más fővárosi együttesek is felléphetnek. Most az Orlai Produkció mutatkozott be a Heisenberg című előadásával.

A címnek csupán annyi köze van a híres német fizikushoz, Werner Heisenberghez, hogy kidolgozta a határozatlansági viszonyok elvét – persze a fizikai testek területén.

Az 1971-ben született Simon Stephens fiatal kora ellenére 2007 óta a legelismertebb brit drámaírók közé számít. 2013-ban megkapta a Best Play Write-, 2015-ben a Tony Award-díjat. Világszerte játsszák a darabjait, sőt, már nálunk sem ismeretlen.

A történet bűbájos:

egy forgalmas pályaudvaron a 40-es pincérnő, Georgie (Ullmann Mónika) hirtelen megcsókolja Alexet, a 75 éves hentest (Benedek Miklóst). Csodamód, ebből mégis tartalmas kapcsolat alakul ki, habár két különböző korosztály, két meglehetősen más társadalmi réteg képviselői. A nő eleinte mindenfélét hazudik, ám később kiderül az igazság, és egyikük sem bánja. Aztán úgy tűnik, megmaradnak egymás mellett. Meghatóan szép jelenetek tanúi lehetünk. A két nagyszerű színész fantasztikusan idomul egymáshoz. Láthatóan élvezik a szerepüket. És ezt így taléljuk rendjén.

HEISENBERG – a Hatszín Teátrumban
HEISENBERG – a Hatszín Teátrumban

A modern fordítást és a pesties nyelvi fordulatokat Zöldi Gergelynek köszönhetjük.

Az egyszerűen variálható díszletet Cziegler Balázs találta ki. A grafika most is Csáfordi László munkája. Az Orlai Produkció rendezője ezúttal: Szabó Máté, a munkatársa Szakács Zsuzsanna.

Melegen ajánljuk a nézők figyelmébe! Jó szórakozás lesz!

További előadások ugyanitt: február 1. 11. és 27-én 19 órakor.

...

Szólj hozzá