Zárójel
Heisler András csalódott - izraeli villáminterjú
fotó: izraelinfo

“Az egész magyarországi zsidóság csalódott” – interjú Heisler András MAZSIHISZ-elnökkel

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke megkésve ugyan, de beleállt az Orbán-kormány bírálatába a gyűlölet- és antiszemitizmus-keltő kampánya miatt.

Heisler András

Heisler Izraelben tárgyal a történtekről

Heisler András a héten Izraelbe utazott, ahol az izraelinfo.com készített vele villáminterjút. Arról, hogy csalódottnak érzi-e magát azok után, hogy Netanjahu elnök véleménye merőben más a magyar helyzetről, így válaszolt:

“Nagyon csalódottak voltunk, amikor kijött az Izraeli Külügyminisztérium Amrani nagykövetet módosító állásfoglalása. Az egész magyarországi zsidóság csalódott volt.”

Látogatása során alkalma volt Jeruzsálemben magas szintű tisztségviselőkkel tárgyalni, akiknek elmondta mindezt. Arról, hogy mivel magyarázták az érthetetlen véleményváltoztatásukat, annyit mondott, hogy

“A miniszterelnök vezető politikai tanácsadójával beszélgettem. Nagyon őszintén feltártam a gondjainkat, nem udvarias protokoll-beszélgetés volt. Mindemellett és függetlenül a beszélgetéstől fontosnak tartom kijelenteni, hogy politikailag láthatóan fontos Izraelnek is a budapesti Netanjahu-Orbán találkozó. Izraelnek a Visegrádi Négyek, mint Európai Uniós országok támogatása miatt, Magyarországnak pedig a politikai legitimitás emelése miatt fontos. Egyrészt magyar állampolgárként, másrészt zsidó emberként várjuk a találkozót.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte várható-e hasonlóan kirekesztő, antiszemita plakátkampány Orbán Magyarországán, így felelt:

“Antiszemita plakátkampány nem lesz, minden más lesz, mert bonyolult az élet, nem várok semmi véglegeset. Ez a plakátkampány rossz irány volt, mi ennek hangot adtunk mikor igyekeztem egyenesen fordulni a miniszterelnök felé. Levelében hamar válaszolt nekem.”

OLVASTAD MÁR?   Gerő András: a Jobbik többször bizonyította, hogy cigány- és zsidóellenes

Orbán levele

Heisler az ominózus levélről elmondta, hogy

“Alapvetően az egész válasz a kormány kommunikációjának az elemeit foglalja össze, az utolsó mondat kivételével. Az egy új elem volt, számítana a mi támogatásunkra. Kicsit meglepett, hiszen személyes találkozásunkkor átadtam a miniszterelnökünknek egy anyagot, amelyben tételesen felsoroltam, hol és mely témákban állt ki, vagy támogatta a MAZSIHISZ közvetlenül – ráadásul hatékonyan – a magyar kormány munkáját. Saját értékeink mentén továbbra is hajlandóak leszünk a támogatásra.”

Beszélt arról is, hogy érzése szerint érezhetően nőtt az antiszemitizmus a kampány hatására.

(forrás: izraelinfo)

“Ez a kampány aktivizálta a dolgokat. A beindítása óta, az antiszemitizmus növekedését érzékeltük, de még nincsenek statisztikai adataink. Sok mindenről beszélnek, vagy vitatkoznak az emberek, de ma számomra nem az a fontos, hogy a kampány milyen szándékkal készült, az sem, hogy Soros Györgyöt szeretjük, vagy sem, hanem az a fontos, hogy a zsidók ma félnek Magyarországon, és ezt egy zsidó vezető nem hagyhatja szó nélkül.”

Orbán hiába ígérte meg, hogy ez egyszer teszi a dolgát, és megvédi a zsidó állampolgárokat, a XXI. században ennek fel sem szabadna vetődni, mint tennivalónak.

Izrael felelősségéről annyit mondott, hogy

“A diaszpórának rendkívül nagy szüksége van arra, hogy Izrael védje a diaszpórát, figyeljen a diaszpórára, erősítse, segítse.”

A beszélgetést azzal zárta, hogy örömmel fogadja a Dohány utcai zsinagógában Orbánt és Netanjahut a Budapesti találkozójuk alkalmával.

Shares 143Szólj hozzá!

9 hozzászólás : "“Az egész magyarországi zsidóság csalódott” – interjú Heisler András MAZSIHISZ-elnökkel"

Visszajelzés
avatar
Rendezés:   legújabb | legrégebbi | legnépszerűbb
Balogi Zoltan
Vendég
Balogi Zoltan

Mazsihisz!
Mit dolgozok ti a magyar államért?
Titeket,csak a saját fényűző életetek érdekel!
Szóval a részemről le vagytok szarva!

János Farkas
Vendég
János Farkas

Mier is antiszemita ez a plakat.Csak egy mocsok vanrajta aki artani akar az orszagnak. Dirigaljon az usaba vagy izraelbe de ezt a ferget meg ott is utaljak

János Farkas
Vendég
János Farkas

Amugy meg turje el mint barmejik politikus aki a plakaton szerepel. Es nem jarnak mashova panaszkodni segget nyalni mint a mazsihisz elnoke

Juhász Vedres Benő
Vendég
Juhász Vedres Benő

Titeket meg a saját fényűző, fideszes tolvaj életetek érdekel,és így, ti is le vagytok szarva nagy darabon. Idétlen zsidó fóbiások.

János Hollós
Vendég
János Hollós

Orbán,Rogán és a Fidesz holdudvar miért nem tűri a Jobbik plakátját “Ti loptok …..” ? Ők politikusok. Soros tudtommal politikusként sem itt, sem külföldön nem szerepel. Segget elsősorban a Fidesz hívők nyalnak. (ld. Putyin, Erdogan, El Sziszi, de újabban talán Netanjahu is.) Heisler korrekten és diplomatikusan nyilatkozik.

András Györke
Vendég
András Györke

én meg azért vagyok csalódott ,mert Heisler az ATV -ben elsőször a kormányt próbálta mentegetni ,hogy hát nem is úgy gondolta ….azután mikor ráripakodott minden értelmes ember megváltoztatta a véleményét ,undoríró !!!

Haraszti Márta
Vendég
Haraszti Márta

Netanjahunak nem örülök, Heisler puhány, Köves meg Orbán talpát nyalja!

Mária Molnár
Vendég
Mária Molnár

A zsidók kiérdemelték akár azt is ,hogy fóbiások legyünk.

Mária Molnár
Vendég
Mária Molnár

Semmit,csak követelnek.

wpDiscuz

Facebook

Csatlakozz a több, mint 31 ezres táborunkhoz!