Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Heroinfogás Röszkénél – 52 millió forintnyi heroin

A rendőrök ezúttal Röszkénél foglaltak le egy 52 millió forint értékű 3,5 kilós szállítmányt. – számolt be a police.hu. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 19 éves szerb állampolgárral szemben.

Heroinfogás Röszkénél – 52 millió forintnyi heroin1
Heroinfogás Röszkénél – 52 millió forintnyi heroin. Kép: Police.hu

Heroinfogás Röszkénél

A férfi Röszke Autópálya-határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2017. október 28-án 7 óra 10 perckor személyautójával. A rendőrök a szerb fiatalembert és járművét is alapos ellenőrzés alá vonták. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereső kutyája az autó átvizsgálásakor kábítószer jelenlétét jelezte.

A rendőrök a vezető melletti könyöklőből, valamint az utas felőli légzsák helyén kialakított rejtekhelyről 9 csomagban összesen 3 504 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

Heroinfogás Röszkénél – 52 millió forintnyi heroin2
Heroinfogás Röszkénél – 52 millió forintnyi heroin. Kép forrása: Police.hu

Az elsődleges tesztek szerint, ez tiszta heroin

A helyszínen elvégzett gyorsteszt és az elsődleges vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag heroin, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 52 millió forint.

A nyomozók a 19 éves férfit elfogását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja le a nyomozást. Legutóbb Tompán csütörtökön albán drogfutárok autójában találtak több mint tíz kilogramm heroint.

Heroinfogás Röszkénél – 52 millió forintnyi heroin3
Heroinfogás Röszkénél – 52 millió forintnyi heroin. Kép forrása: Police.hu

Szólj hozzá