Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Hitlert vegyenek! – 2017 Magyarországán a rendőr azt vegzálja, aki Hitler ellenes

Budapest VII. kerületében a zsibin egy árus Hitler képét tette portékái közé. A kihívott rendőröket ez nem, az viszont igencsak felháborította, hogy van, akinek ez nem tetszik. Mindez 2017 Magyarországán.

Hitlert vegyenek! - 2017 Magyarországán a rendőr azt vegzálja, aki Hitlerellenes

Egy Adolf Hitlert ábrázoló kép miatt hívta ki a rendőröket

a Klauzál téri piachoz Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 elnöke, de az árus helyett vele szemben intézkedtek a rendőrök – tudta meg a HVG.

Az esetről videofelvétel is készült:

http://hvg.hu/itthon/20170910_vajnai_intezkedes

A földre tepert Vajnai Attila maga mesélte el a történteket a hvg.hu-nak.

többször is felhívtuk a rendőrséget, hogy tegyenek valamit az árussal. A második telefonáláskor már bejelentettem, ha nem tesznek semmit, spontán demonstrációt tartok. Miután a közelben lakom, hazamentem a festékszóróért, hogy a piac előtti járdára felfesse, “STOP Nazism!”

Amikor kiértek a rendőrök, és felszólították, hagyja abba a “rongálást”. Vitatkozni kezdett a rend őreivel, hogy az általa megvalósított spontán demonstrációt be kell-e jelenteni a rendőrségen 72 órával előtte vagy sem. Őt akkor nem igazoltatták a rendőrök, csak azt közölték, intézkedni jöttek.

Mindenesetre el akarta őket vezetni az árusig, aki miatt telefonált. A rendőrök nem hagyták, hogy bemenjen a csarnokba, hátulról elkapták és a földre teperték, a pólója is elszakadt.

Vajnai Attilát bilincsbe verték a rendőrök

Miután rátérdeltek, jelezte, hogy nehezen kap levegőt, rosszul van, ekkor kihívták a mentőt és egy székre ültették megbilincselve. A röntgenre még rendőrök kísérték, ám később azt mondták neki, szabadon távozhat.

Nem gyanúsították meg semmivel. A röntgen nem mutatott ki törést, viszont a könyöke lehorzsolódott, mikor a földre vitték, így kapott tetanusz injekciót.

A rendőri eljárás miatt már a helyszínen panaszt tett, de nem elégszik meg ennyivel, a Független Rendészeti Panasztestülettel is kivizsgáltatná az ügyet, mert álláspontja szerint indokolatlan testi kényszert alkalmaztak vele szemben, korlátozták a személyi szabadságát.

Azt nem tudja, hogy az árussal végül mi lett. Az intézkedés miatt a BRFK sajtóosztályát is megkereste a portál, amint válaszolnak,önök is értesülnek róla.

(forrás: hvg)

Szólj hozzá