Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Hol pihen rá Orbán Viktor a 2018-as választásokra, titokzatos nyaraláson a miniszterelnök

A mai Blikk adta tudtul, hogy egyre nagyobb titkolózás övezi Orbán Viktor miniszterelnök háromhetes szabadságát, és csupán találgatni lehet, hol pihen rá a 2018-as választások kampányidőszakára az ország vezetője?

Földön járva

Korábban a Zárójel írt arról, hogy a “hanyatló” nyugaton más a módi. Angela Merkel, a világ egyik legkomolyabb gazdasági nagyhatalmának kancellárja, egy dél-tiroli négycsillagos szállodában tölti a szabadságát Olaszországban. A családi vállalkozás által üzemeltetett szálló honlapja szerint ebben az időszakban 86-98 euróba, mintegy 26-29 ezer forintba kerül egy kétszemélyes szoba.

Rogán nem jár, repül

Bezzeg a “plebejus” Fidesz kormány tagjai imádják a rongyrázást.  Rogán Antal még lakodalomba is helikopterrel jár, hiszen ügyes üzletasszony élete párja, nem úgy mint az a lúzer Merkel. Nemrégen édes kettesben Rómában nosztalgiáztak. Egy szemfüles magyar turista– lehet, Soros ügynök – az elegáns Hotel de Russie teraszán, ebéd közben kapta le őket.. A nyári szezonban legolcsóbb szobájuk péntek éjszakára 230 ezer forinttól kezdődik.

Hova tűnt Orbán Viktor?

Elindult a találgatás, hogy hol nyaralhat Orbán Viktor, azaz hol pihen rá a 2018-as választásokra?  A miniszterelnök nyaralásáról semmit sem lehet tudni, csak azt, hogy augusztus 20-ig tart, és hogy a fideszes képviselők nagy része erre az időre igazította a szabadságát. A Blikk egy 2003-as felvetésből indul ki, ami az akkor ellenzéki fideszes Szalai Annamáriától származik, aki a Fidesz frakció tagjaként 2003 januárjában bírálta az akkor kormányon lévő MSZP miniszterelnökét, Medgyessy Pétert. Szalai akkor így fogalmazott:

„a kormányfőnek joga van pihenni, de miután Medgyessy Péter a miniszterelnök, az ő összes tette közügy”.

Most nem közügy

A Nyugatifény világított rá, hogy a mai Blikk Kiszelly Zoltánt, az állami százmilliókkal kitömött Századvég politológusát kérdezte az ügyről.

“A miniszterelnök szeret egyszerű emberként utazni, évekkel ezelőtt például Angliába ment feleségével, testőrök nélkül. Elképzelhető, hogy Lévai Anikóval kettesben nyaralnak, és nem akarják, hogy felkeressék őket rajongók vagy a miniszterelnök politikáját ellenzők.”

Kisszely hozzátette:

“az is lehet, hogy nem akarják az embereket irritálni egy olyan külföldi úttal, amit egy átlag magyar nem engedhet meg magának.”

Szólj hozzá