Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Hosszú Katinka is emberből van

Hosszú Katinka az utóbbi időkben elsősorban a közösségi oldalán osztotta meg véleményét, gondolatait a nyilvánossággal. Hosszabb nyilatkozatot régóta nem adott. A napokban megtört a jég, a többszörös olimpiai bajnok úszónő, a Nemzeti Sportnak adott terjedelmes  interjút. 

Minden illetékes hallgat, senki nem vállalja fel, hogy szerződött volna az úszás "fenelányával", de ennek ellenére folyamatosan úszhatnak a cége által indított Aquatics úszásoktatás programra befizetett gyerekek a Duna Aréna tanmedencéjében. 
foó: H.K. facebook

Hosszú Katinka:” elfáradtam”

A sikeres úszó világbajnokság után pihenő nélkül következtek a rövid pályás vk-sorozat állomásai. Az úszónő hosszú idő után már nem  a 400 vegyes világcsúcs tartója. Katinka szerint ez is jól mutatja:

“…soha senki nem fog félreállni előlem! Nem sűrűn vallom ezt be, de elfáradtam Eindhovenre, leginkább mentálisan. Belmonte ezt megérezte, és erőt merített belőle.”

Férje, a világbajnoki cím elvesztése után azzal vigasztalta, ő is ember, és nem robot. Úgy véli semmi rendkívüli nem történt:

“a formámmal nincs baj, a gondot inkább az jelentette, hogy korábban minden állomáson sok számot úsztam, míg az új szabályok ezúttal ezt nem engedték meg nekem. Nagyon nehéz egyetlen számra mentálisan figyelni – ha több távot vállalok, akkor egyik jön a másik után, és az ember másként koncentrál.”

A férjéből merít erőt, de mára olyan erőssé vált, hogy magában is bízhat:

“Szeretek versenyezni, szeretek küzdeni, engem ez éltet. Jókor jött Belmonte világcsúcsa, már újra edzésbe álltam, feladni nem fogom.”

Elmondta véleményét a magyar úszósport helyzetéről is. Úgy véli, hogy elindított valamit,  amikor kiállt a változásokért a sportágban:

“Most már nem félnek elmondani az emberek mindazt, amit gondolnak. Sok víz lefolyik a Dunán, mire elmondhatjuk, hogy stabil lesz minden körülöttünk, de már az eredmény, hogy véget ért az a huszonhárom évig tartó korszak, amikor nem mertünk beszélni.”

Budapesten nem volt kérdés

Élete nagy, felemelő élménye volt a budapesti világbajnokság. A hazai pálya, nagy terhet is jelentett. Rióban a négyszáz vegyesen csupán az volt a kérdés, vajon meglesz-e, vagy sem:

“Budapesten nem volt kérdés, csak egy kijelentés: meg kell lennie. Most már azért annyit elmondhatok, hogy amilyen nehéz volt, annyival édesebb volt az ünneplés is. És a kétszáz vegyes aranya után felszabadulttá is váltam, hiszen egy vb-cím után bármi is történt volna, már senki sem mondhatta volna sikertelennek a szereplésemet.”

A kétszáz gyors hetedik helye után úgy véli, emberileg érthető, hogy elszakadt nála a cérna:

“Mások ölnének egy világbajnoki döntőért! Megjegyzem, olyanok nem kerültek a legjobb nyolcba, akik egész évben csak erre a számra készültek! Nem a semmiből lesz valaki világbajnok, és azt hiszem, ezt sokan nem képesek megérteni.”

Szerinte a támadások megerősítik:

“Annyi mindent mondtak és írtak már rólam, aminek csak egy része volt igaz, a másik felének viszont köze sem volt a valósághoz, hogy megtanultam visszafogni magam. Tudom, sokaknak van egy képük rólam, ami valójában nem is én vagyok. “

Szólj hozzá