Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Így készül a tökéletes, finom főtt kukorica!

A főtt kukorica készítésének is vannak titkai és érdemes bizonyos tanácsokat, tippeket betartani annak érdekében, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Így készül az igazán finom főtt kukorica!

Így készül a tökéletes, finom főtt kukorica
Te is szereted?

Ezerrel tombol a nyár, a hőség. Ilyenkor a túlságosan nehéz ételek szinte senkinek nem esnek jól. Létezik egy olyan finomság, amire érvényes ez:

Nincsen nyár főtt kukorica nélkül

Biztosan veletek is előfordult már, hogy bár nagyon kívántátok, valamiért mégsem sikerült olyan jól,  mint amit a strandon lehet vásárolni: hiszen az ropogós, de mégis szinte szétolvad az ember szájában.

Segítünk, hogy ez többet ne fordulhasson elő és nektek is sikerüljön igazán jó főtt kukoricát készíteni otthon.

Így készül a tökéletes, finom főtt kukorica

Az első és legfontosabb dolog az, hogy jó főtt kukorica csak jó alapanyagból készülhet. Vásárlásnál tehát csak a zsenge kukoricát vásároljátok meg, olyat aminek épek a szemei és a csuhája zöld.

A színe sem mindegy. Fontos, hogy sárgák legyenek a szemek, szinte vajszínűek. Sok árus ugyanis takarmánykukoricát ad el és így jól átveri a gyanútlan vásárlót. Ennek a színe sokkal sötétebb. Ilyet ne vegyél!

A jó kukorica friss

Tapogasd meg a “bajuszát”, ha ez száraz, akkor bizony nem most szedték le. Ennek az íze nem  lesz túl jó, ráadásul főzheted akármeddig, kemény marad. Fa fonnyadtak a szemek, akkor is hagyd ott, ne vedd meg!

Ha megtaláltad és megvásároltad a megfelelő kukoricákat, akkor jöhet a főzés. Itt is sok mindenen múlik az, hogy a végeredmény mennyire lesz szuper, finom!

A főzés titkai

  1. A kukoricákat pucold meg, tisztogasd meg, a “bajuszt” is szedd le, de egy kevés csuhét tegyél félre, mert szükséged lesz rá.
  2. Forralj vizet egy nagy lábosban.
  3. A kukoricák végeit vágd le kb. 1 cm-es szakaszon.
  4. A csuhé egy részét helyezd a lábos aljára.
  5. Erre mehetnek  a kukoricák, végül takard be a maradék csuhával.
  6. A víz ne lobogjon! Újraforrástól számított 10 percig kell főzni.
  7. Sózhatod is a vizet, ez ízlés kérdése.
  8. Ha lejárt a 10 perc, vedd ki a lábosból és helyezd tányérra.
  9. Van, aki ilyenkor vajjal, vékonyan átkeni és így még finomabb lesz.

Tévhit, hogy minél tovább főzöd a kukoricát, annál puhább lesz.

Sőt, éppen az ellenkező hatást éred el vele, ehetetlen, kemény lesz.

Ha a fenti tanácsokat és lépéseket betartod, garantáltan finom, ízletes főtt kukoricát csemegézhetsz. Ráadásul, ha strandolni mész és otthon főzöd meg, akkor sokkal jobban is jársz. Hiszen jelenleg kb. 100 forintba kerül egy cső, de a strandon akár 500 forintot is elkérhetnek érte. Főleg, a Balatonon.

 

Szólj hozzá