Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Így vette be Andy Vajna Szegedet

Érdekes körülmények között, de elindult Andy Vajna rádiójának adása Szegeden. A városban a 87,9 MHz-en szólalt meg a Rádió 1, ahol eddig a református, közszolgálati-közösségi jellegű Európa Rádió volt fogható – közölte a 24.hu.

Így vette be Andy Vajna Szegedet
Így vette be Andy Vajna Szegedet. Fotó: Bődey János

Így vette be Andy Vajna Szegedet

Korábban az Európa Rádió Műsorszolgáltató Nonprofit Kft. közösségi minősítéssel nyerte el a frekvenciát, ami jelentős mennyiségű közszolgálati műsortartalom készítését írja elő, viszont csak korlátozott mennyiségű reklám sugárzását teszi lehetővé.

De a múlt héten hozott határozatával a Médiatanács szinte példátlan módon hozzájárult ahhoz, hogy a frekvenciát a továbbiakban kereskedelmi jelleggel működtessék.

Ezután pedig hozzájárultak ahhoz is ezen a héten, hogy a frekvencián az Európa Rádió adása helyett a Rádió 1-et sugározhassák, pontosabban hálózatba kapcsolódhasson az Európa Rádió a budapesti központú Rádió 1 adásával.

Egyelőre nem világos, hogy az egyházkerület eladta Vajnáéknak az üzemeltető kft.-t, vagy valamilyen megállapodás alapján szólhat a szegedi frekvencián a Rádió 1.

Vajnáék azért is kényszerülhettek az egyházkerülettel való megállapodásra, mert a városban csaknem három évtizede helyi rádióként működő Rádió 88 tulajdonosai nem voltak hajlandóak hálózatba kapcsolódni a budapesti Rádió 1-gyel.

Szólj hozzá