Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Ilyenek a mentálisan erős emberek: íme a gondolkodásmódjuk – Te magadra ismersz?

Minden tapasztalatunk erősebbé és jobb emberré tesz minket. Az optimizmus, a saját életünk irányítása, és az hogy nem szoktad sajnáltatni magad csak néhány jellemző a sok közül, amivel a mentálisan erős személyek rendelkeznek. De vajon mi jellemzi még őket? Ilyenek a mentálisan erős emberek: íme a gondolkodásmódjuk – Te magadra ismersz?

Ilyenek a mentálisan erős emberek: íme a gondolkodásmódjuk - Te magadra ismersz?
Ilyenek a mentálisan erős emberek: íme a gondolkodásmódjuk - Te magadra ismersz?

Ilyenek a mentálisan erős emberek: íme a gondolkodásmódjuk – Te magadra ismersz?

Tudod, hogyan kell az érzelmeket és a logikát egyensúlyban tartani

Nem arról van szó, hogy az érzelmeid vagy a józan ész irányítása alatt állsz. Inkább arról, hogy egyensúlyt kell teremteni. Van,  amikor érzelmeink uralkodnak a logika felett a döntéshozatali folyamatban. Ha szellemileg erős vagy, akkor tudod, hogyan lehet egyensúlyt teremteni mindkét dolog között.


Hatékonyság és cél

Lehet, hogy ezernyi kifogás van arra, hogy miért nem kaptad meg az áhított munkát. De a szellemileg erős emberek arra koncentrálnak, hogy mit akarnak, és nem pazarolják idejüket a nem hatékony és céltalan dolgokra.


Bízol abban, hogy alkalmazkodni tudsz a változásokhoz

Az élet folyamatosan változik, és néha nehezen alkalmazkodunk az új körülményekhez. A legtöbb ember csak megpróbál ellenállni ezeknek a változásoknak, de a szellemileg erős emberek inkább a gyorsan változó valósággal való szembenézésre koncentrálnak.


Szembeszállsz a félelmekkel, amelyek visszahúznak

A legtöbb ember elkerüli a félelmeit. Egyesek megpróbálnak szembenézni a félelmeikkel, csak hogy jól nézzenek ki mások előtt. De a szellemileg erős személyeknek nincs mit bizonyítaniuk. Szembeszállnak és leküzdik azokat a félelmeket, amelyek meggátolják őket, abban, hogy jobb emberré válhassanak.

 

Tanulsz a hibáidból

A mentálisan erős emberek nem próbálják megmagyarázni a cselekvéseiket, vagy elrejteni hibáikat mások elöl. Tanulnak a hibáikból és remélik, hogy jobbá válnak általa.


Megtalálod az egyensúlyt aközött, hogy ki vagy és ki akarsz lenni

Ha szellemileg erős ember vagy, elfogadod, hogy éppen ebben a pillanatban itt vagy és itt tartasz, de soha nem hagyod abba a munkát és teszel azért, hogy jobb emberré válj.


Más emberek sikereit képes vagy ünnepelni


A mások sikere miatt soha nem érzel féltékenységet. Éppen ellenkezőleg, a szellemileg erős emberek tudják, hogyan kell ünnepelni más emberek boldogságát és sikerét.


Az értékeid szerint élsz és eszerint hozol döntéseket

Ha az értékeid szerint élsz, és megérted a prioritási sorrendet, soha nem lesz gondod a döntési folyamatok során. Ez a képesség teszi az embereket szellemileg erőssé.

A készségek fejlesztése, nem pedig a bemutatása a fontos


Általában az emberek hajlamosak arra, hogy másoktól várnak megerősítést, jóváhagyást. Azonban a szellemileg erős emberek arra törekszenek, hogy képességeit javítsák, fejlesszék, nem várnak megerősítést és nem is akarnak hencegni.


Valódi életet élsz

A mentálisan erős emberek őszinték magukkal. Tetteik sohasem keverednek ellentmondásba a szavaikkal.

 

Tudod, hogy érdemes várni egy győzelemre

A mentálisan erős emberek tudják, hogyan várni kell jutalomra. Tisztában vannak azzal, hogy sokáig eltarthat az, amíg valaminek beérik a gyümölcse. Ráadásul a türelmetlenség a gyengék jellemzője, igaz?


Te vagy a felelős a tetteidért

A mentális erős ember nem garantálja, hogy egyáltalán nem fog hibázni. A legfontosabb az, hogy tanul belőle és képes továbblépni.


A nehézségeket mint lehetőségeket látod

Minden akadály és minden probléma, amellyel szembesülsz, csak egy újabb lehetőség a növekedésre. Az emberek rendszerint nehézségekbe ütköznek, de a szellemileg erős emberek elfogadják a kihívásokat és jobbá válnak általa.


Hálás vagy

Ahelyett, hogy többet akarna, követelne, a szellemileg erős ember belátja, hogy többre van szüksége és tudja, hogy ezért tenni kell és ha eléri hálás érte.


Fókuszálsz arra, amit tudsz

Azok, akik szellemileg erősek, hatékonyak és sikeresek az életben, mert idejüket, erőfeszítéseiket és erőforrásaikat a legjobban osztják be, kiválóan alkalmazzák.


Ha elestél, felállsz

A mentálisan erős emberek a kudarcot nem az út végének, hanem annak kezdetének látják. Úgy vélik, hogy az általuk választott út végül sikerhez vezet.


Realista, optimista vagy

A mentálisan erős emberek optimisták. Amikor akadályokkal szembesülnek, remélik a legjobbat, de ugyanakkor mindkét lábbal a földön állnak.

 

Dolgozol a gyengeségeiden

Az emberek hajlamosak elrejteni sebezhetőségüket. De a szellemileg erős emberek nem félnek a legnagyobb gyengeségeikkel szembenézni és azt vallják, hogy dolgozni rajtuk nem szégyen.


Nem gyűlölöd az apró hibákat

Természetes, hogy tökéletességre törekszünk, viszont sokan kiakadnak a legkisebb tévedésen is. Egy szellemileg erős ember tudja, hogy nem veszíti el a türelmét az apró hibák miatt. Sem akkor ha ő hibázik, sem akkor, ha mások.

 

Készen állsz a problémák megoldására

Panaszkodhatsz a problémáidról vagy elkezdheted megoldani azokat mint a szellemileg erős emberek.

Mindig készen állsz a tanulásra

Egy új nap, egy új személy vagy egy új élmény csak egy újabb lehetőség, hogy megtanuljunk valamit. A szellemileg erős emberek mindig szívesen tanulnak.

 

Forrás

Szólj hozzá