Zárójel

Itt az idő!

Segítünk a hét programtervezésében.

JAVUL AZ IDŐ

kiadva: 2017.03.20. 7:13

Az EWS véleménye Magyarország valószínű időjárásáról

A HÉTEN JELENTŐS MELEGEDÉS

Hétfőn napközben, az ország döntő részén a napsütés határozza meg az időjárást. Északon, északkeleten számíthatunk egész nap felhősebb, illetve borongós időre. Ott alkalmanként kevés eső is előfordulhat.

A délután második felében, a Dunántúl északi területein és a középső országrészben is felhősödés valószínű, de említést érdemlő csapadék nem hullik. Emellett a Győr-Budapest-Szeged vonalban ismét élénk, olykor erős északnyugati szél fúj, míg délnyugaton, valamint északkeleten gyenge marad a légmozgás.

Az esti, éjszakai órákban változóan felhős lesz felettünk az ég, számottevő csapadék sehol sem várható.

Kedden az évszakhoz képest enyhébb, délen egész nap napos, északon gyakori felhősödésekkel tarkított időre készülhetünk. Abban a térségben, napközben elvétve, este, illetve éjszaka többfelé kialakulhatnak záporok. Gyenge vagy mérsékelt délnyugati szél fúj.

Este hidegfront érkezik, de hasonló marad az idő. Északon felhősödésekre, elszórtan záporokra, míg az ország nagyobb részént többnyire derült időre van kilátás.

 A jellemző hőmérséklet országos átlaga:

hétfő reggel                  északnyugaton +10, másutt +4;+6,,

hétfő délután                délnyugaton +18, északon +14,

kedd reggel                  +7          fok körül alakul.

 

( ény / dk ; dny \ ék ; é ~ d ; ny | k)

dátum

nap

20

hétfő

21.

kedd

22.

szerda

23.

csütörtök

24.

péntek

25.

szombat

26.

vasárnap

~6 h. +10/ +6 +7 +9 +5/  +11 +9 +11 +9
~14 h. +18 \ +14 +21 \ +17 +15/  +24 +22 +23 +19~ +24 +13 ~ +18


 LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

– Szerdán is délen, illetve keleten ígérkezik több napsütés, északnyugaton, valamint északon borongósabb időre lehet készülni, néha esővel. Délután a naposabb tájakon sem kizárt zápor kialakulása. Az ország nagyobb részén kellemes hőmérséklet, délkeleten egészen meleg idő várható. Az északnyugati határvidéken valószínű jelentősebb hőmérséklet csökkenés. Ott a szél is északira fordul, míg másutt déli irányból fúj.

– Csütörtökön alapvetően napos, időnként mérsékelten felhős, kifejezetten enyhe időjárás a legvalószínűbb, egyre élénkülő délies széllel. Főként délután, északon, északkeleten elszórtan kialakulhatnak helyi záporok is. A hőmérséklet 6-8 fokkal meghaladhatja az évszakos átlagot.

– Pénteken előreláthatólag marad a meleg, napos, szinte kora-nyárias időjárás. Fátyolfelhősödés zavarhatja a napsütést, de zápor nem valószínű.

Szombaton is még meleg, zömében napos idő ígérkezik. Délután és este élénkülő északkeleti szélre, egyre többfelé záporokra és kisebb hőmérséklet csökkenésre kell számítani.

– Vasárnap hidegfront alakítja az időjárást. Széllel, gyakori felhősödésekkel, záporokkal, időszakos napsütéssel és lehűléssel lehet számolni. Északon esik vissza jelentősebben a hőmérséklet, míg délen enyhébb idő valószínű.

 

KÖZLEKEDÉS METEOROLÓGIA

Hétfőn már csak egészen északkeleten fordulhatnak elő kisebb esőtől nedves útszakaszok. Másutt száraz útviszonyok mellett autózhatnak az útra kelők, de az ország középső sávjában erős északnyugati széllökések nehezítik a közlekedést.

 

A vélemény bizonytalansága   ÁTLAGOS.

Véleményalkotó: Aigner Éva és Pártai Lucia

OLVASTAD MÁR?   Fülledt idő

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER