Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Ittasan akart felszállni a British Airways pilótája

Hihetetlen okból nem engedték felszállni a British Airways egyik menetrend szerinti járatát. Az ok, hogy az első pilóta ittasan akarta vezetni a gépet.

Ittasan akart felszállni a British Airways pilótája
A British Airways pilótájának 300 utassal a fedélzeten, kellett volna felszállnia London-Gatwick repülőtérről Mauritius szigetére. A pilóta ittasan akart felszállni (Forrás: Flickr)

A személyzet akadályozta meg a felszállást

A repülőgép személyzete figyelt fel arra, hogy a pilóta nem megfelelő állapotban, ittasan készül felszállni a géppel. A British Airways pilótájának 300 utassal a fedélzeten, kellett volna felszállnia London-Gatwick repülőtérről Mauritius szigetére. A légiutas-kísérők azonban alkohol szagot éreztek a pilótán, és aggódva az utasok biztonságáért azonnal hívták a rendőrséget.

Az aggodalom érthető, ha csak egy kortyot is ivott volna a pilóta már az is szabályellenes. Ám ha még azt is hozzátesszük, hogy a Gatwick-Mauritius távolságot 11 óra alatt teszi meg a repülőgép, egy darabig az Indiai-óceán felett repülve, akkor csakis helyeselni lehet a személyzet gyors intézkedését.

A pilóta elindult a géppel, már éppen ráfordult a kifutóra, amikor a kiérkező fegyveres rendőrök megakadályozták a felszállást. “A rendőrök felrohantak a gépre, egyenesen a pilótafülkébe” – nyilatkozta egy légitársasági forrás a The Sun-nak. A Sussex-i rendőrség elmondta, hogy 8.25-kor hívták őket a repülőtér déli termináljának 17-es kapujához. Megerősítették, hogy a Harmondsworth-ben élő 49 éves pilótát őrizetbe vették. A Daily Mail értesülései szerint a letartóztatott első tiszt már 2063 alkalommal vezette a Boeing 777-es típusú utasszállítógépet Mauritius szigetére.

A járat csütörtökön 8.20-kor hagyta volna el menetrend szerint a Gatwick repülőteret, de csak majdnem 3 órával később indulhattak útnak. Ennyi idő alatt talált cserepilótát a légitársaság. Az utasok másnap délután kettőkor szerencsésen megérkeztek Mauritiusra.

A British Airways bocsánatot kért az utasoktól

A British Airways szóvivője azt mondta, hogy a vállalat rendkívül komolyan foglalkozik az üggyel, és segítséget nyújtott a rendőrségnek a vizsgálatokhoz.

“Sajnáljuk a késlekedést és a kellemetlenséget, amit ügyfeleink számára okoztunk. A repülőgép a kapunál kellett maradjon, amíg egy másik pilóta csatlakozott a legénységhez” – mondta. “Ügyfeleink és legénységünk biztonsága mindig kiemelt fontosságú”- hangsúlyozta a légitársaság szóvivője.

Az ittasan munkába álló pilóta ellen továbbra is folyik a nyomozás.

...

Szólj hozzá