Zárójel
Jobbik: Az ellenzék nem számolhat reális győzelemmel
Jobbik: Az ellenzék nem számolhat reális győzelemmel

Jobbik: Az ellenzék nem számolhat reális győzelemmel

Mindezt a párt alelnöke jelentette ki – Z. Kárpát Dániel a Jobbik kormányváltó képességét hangsúlyozta budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön.

A politikus ugyanakkor az Állami Számvevőszék (ÁSZ) határozatára utalva azt is megjegyezte:

meg kell kérdőjelezni a választások legitimitását, ha a kormánypártok túlhatalmának egyértelmű jelei így maradnak. A Jobbik mindent megtesz a választások megnyerése érdekében és az egyetlen potens kihívóként áll a szorítóban – emelte ki, hozzátéve: az ÁSZ és Orbán Viktor „összjátéka” azonban megkérdőjelezi a részvételüket.

Z. Kárpát Dániel azt is mondta: két szereplősre szűkült a meccs, a felaprózódott és „sokszor saját pozíciójukat sem feltétlenül ismerő kisebb ellenzéki erők” nem számolhatnak reálisan győzelemmel, a Jobbik pedig tisztességes eszközökkel, programalapú viták generálásával igyekszik elérni célját a jogszabályi keretek között. Értékelése szerint ezzel szemben a kormánypártok ezen kereteket meghaladva próbálják „kinyírni” politikai ellenfeleiket és az egypártrendszer felé vinni az országot.

Az április 8-i dátumot firtató kérdésre a politikus azt mondta:

örül neki, hogy lerövidül a kampány, mert nem tetszik neki, hogy ilyenkor programalapú viták helyett „egymás édesanyjának a hogylétével vannak elfoglalva” a különböző pártállású emberek. A kampány kezdésére vonatkozó felvetésre pedig azt közölte: Vona Gábor pártelnök a hónap végén tart évadnyitó rendezvényt és addigra hozzáférhető lesz választási programjuk is. Hozzátette: a szimpatizánsokon múlik, hogy egyáltalán rajtvonalhoz tudnak-e állni.

Az ÁSZ által kiszabott bírság kifizetésének esetleges elhalasztására úgy reagált:

nem új vizsgálatról és tisztességes feltételekről van szó, hanem a tisztességtelen feltételek átstrukturálásáról, s ebben nem lesznek partnerek, mert azzal elismernék, hogy van jogalapja a büntetésnek. Az alelnököt megkérdezték arról is, miért nem indít a Jobbik jelöltet a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson. Azt felelte: nem tud szakmai kifogásokat felhozni Márki-Zay Péterrel szemben, akinek tiszteletben tartják a függetlenségét. Jelezte azt is, hogy a párt az országgyűlési választásra készül, a mostani helyzetben a súlypontok áthelyeződtek.


Szólj hozzá

Facebook

Csatlakozz a több, mint 31 ezres táborunkhoz!