Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Juhász Péter: "Hülyebiztosra írtam a levelet"

Újra kezdeményeztem Rogán vagyonvizsgálatát….

rogán

Az előző kezdeményezést 109-en küldtük el, most legyünk még többen! Az előzőt azzal utasították el, hogy nem található olyan rubrika, amiben Rogánnak fel kellett volna tüntetnie a pénzét.

Belátom, hibáztam az előző körben amikor azt gondoltam, hogy képes egy összefüggő írás értelmezésére az, aki Németh Szilárd vagy Kósa Lajos szövegeihez van szokva. A gyengébbek kedvéért most ezért beleírtam, azt is, hogy mik azok a kérdések, amikre a választ keressük.

És hogy ne csússzon még egyszer hiba az adataink kezelésébe, beleírtam azt is, hogy nem járulok hozzá azok küldözgetéséhez.

Fontos, hogy te is küldd el a levelet!

El kell indulnia Rogán vagyonosodási vizsgálatának, mert tűrhetetlen az a kivagyiság, ahogy a mi pénzünkből urizál. Legyünk most többen, mint a múltkorinál, küldd el te is!

Alább a levél, töltsd ki az adatokat, és küldd el a címre. Másolatba tedd ba az én címemet is, hogy tudjam hányan küldtük el.

Oszd meg ezt a posztot, hogy mások is tudjanak róla, és sokan legyünk!

mob@parlament.hu
juhasz.peter@egyuttpart.hu

Országgyűlés

Mentelmi bizottság

dr. Vejkey Imre elnök úr részére

Tisztelt Elnök Úr!

Alulírott ………………….. (értesítési cím: …………………….) vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezek Rogán Antal képviselő úrral szemben.

Az eljárás megindítását megalapozza a közelmúltban nyilvánosságra került információ, amely szerint a Rogán Antal (rész)tulajdonában lévő balatonlellei ingatlanon nagy értékű felújítási munkálatokat végeztek 2015 ősze és 2016 tavasza között. Az atlatszo.hu részletesen beszámol arról, hogy milyen kívülről is szemmel látható munkát végeztek el: újraparkosították a telek nagy részét, új térkövet raktak le, kicserélték, illetve megmagasították a kerítést, légkondicionáló berendezéseket szereltek fel, valamint egy nagy méretű medencét építettek. A munka költségei több millió forintba kerültek, a cikk 15 millió forintos költséggel kalkulál. [https://atlatszo.hu/…/roganek-nyaralojaban-csak-az-uj-mede…/]

A képviselő úr 2014 végén és 2015 végén tett vagyonnyilatkozatában nettó pénzügyi vagyona gyakorlatilag változatlan: megtakarítása és tartozása különbsége érdemben nem változott. Ebben az időszakban – és azóta is – a képviselő úrnak jövedelme kizárólag képviselői és miniszteri megbízatásából származott. Így tehát a közölt adatok alapján nem látható, hogy milyen forrásból fedezte a képviselő úr a felújítás költségét. Így alappal merül fel annak gyanúja, hogy a vagyonbevallásban nem a valóságnak megfelelően, nem teljes körűen szerepelnek a vagyoni, illetve jövedelmi adatok. A képviselő úr bevallott jövedelme alapján, nettó vagyoni helyzetét figyelembe véve, a mindennapi megélhetéshez szükséges költségeket számításba véve ellentmondás van a vagyonnyilatkozatban feltüntetett vagyoni adatok és a nyilvánosságra került tények között.

Ebben az ügyben 2016. november 29-én tett kezdeményezésemet tisztelt elnök úr azzal utasította el, hogy nem tartalmaz a vagyonnyilatkozat konkrét tartalmára vonatkozó olyan tényállítást, amely konkrétan megjelölné a vagyonnyilatkozat kifogásolt részét és tartalmát. Álláspontom szerint a kifogásolt rész a fenti okfejtésből kiderül, de az eljárás sikeres lefolytatása érdekében konkrétan megjelölöm a következőket. A képviselő úr 2015. évről szóló nyilatkozata szerint – a vagyoni nyilatkozatról szóló A) rész II. rész 6. pontja szerint – 507 ezer forint megtakarítással rendelkezik, ezen túlmenően csaknem 44 millió forintos tartozása van. A jövedelemnyilatkozatról szóló B részben közöltek alapján képviselői és miniszteri fizetésén túl egyéb jövedelme nincsen. Így tehát a vagyonnyilatkozatában közölt adatok alapján nem látható, hogy a képviselő úr milyen forrásból finanszírozta a felújítás több, mint 10 millió forintosra tehető költségét.

Kérem ezért mindezek tisztázása érdekében – a beadványomban újonnan megjelölt konkrét hivatkozások alapján –, hogy az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 94. § (4) bekezdése szerint a Rogán Antal képviselő úr vagyonnyilatkozatával kapcsolatos eljárást a Mentelmi bizottság lefolytatni szíveskedjen, és számára tegye fel a következő kérdéseket:

1. Amennyiben a vagyonnyilatkozatában feltüntetteken túl nem volt megtakarítása, miből fizette a fent említett felújítás költségeit?

2. Amennyiben a vagyonnyilatkozatában feltüntetteken túl nem volt megtakarítása, miből vásárolt 700 000.- forint értékű aktatáskát?

3. 2015-2016. folyamán Rogán Antal és/vagy bármely családtagja járt-e Dubaiban? Amennyiben igen, hány alkalommal, és miből fizették ezeket az utakat?

Egyben tisztelettel jelezem, hogy megadott adataimat, elérhetőségemet kapcsolattartás céljából közlöm a bizottsággal és tisztelt elnök úrral, és nem járulok hozzá ahhoz, hogy azt mások számára továbbítsa, megismerhetővé tegye.

Budapest, 2017. január 13.

Tisztelettel:

…………………….

Szólj hozzá