Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Juhász Péter VS. Rogán Antal – Rogán ismét elbújt…

Juhász Péternek meglehetősen behatárolja idejét az a személyiségi jogi per, amit Rogán Antal akasztott nyakába. Nem mintha az Együtt alelnöke ezt különösebben zokon venné, eddig egyetlen tárgyalásról sem hiányzott. Ami azért fura, mert a propagandaminiszter pont ennyiszer nem volt jelen.

 

tonyrogano

Az igazságszolgáltatás akadályozására mindig talált megfelelő kibúvót. Légyen az két mondatos interjú, vagy épp más, hasonló súlyú elfoglaltság. A mai napon ismét nem sikerült megjelennie az ügyében indított és elvileg sértettségét bizonyító tárgyaláson.

Juhász Péter a Facebookra feltöltött videó üzenetében így kommentálta mai tapasztalatait:

„Most ért véget Rogán személyiségi jogi per, amit ellenem indított, de érdekes módon – most már nyolcadik alkalommal – ő maga nem jelent meg itt. Előtte viszont volt ideje sajtótájékoztatót tartani, hogy a hazugságait szajkózza, azon hazugságait, amik egyébként itt a bíróságon – hogy úgy mondjam – szembesítésre kelnének. Mert itt ugye válaszolnia kellene olyan kérdésekre, hogy milyen kapcsolatban volt Portikkal, elfogadott-e tőle tényleg tízmillió forintot, ahogy Portik állítja, vagy egyáltalán hogy mentek itt az ügyek, amiket ő (Rogán) cáfolni igyekszik.

Érdekes módon nem jelent meg a bíróságon most sem, ugyanakkor elment közjegyzőhöz, hogy nyilatkozatot foglaljon ott írásba, sajtótájékoztatót tartott, ahol hazudott tovább, de onnan ide nem mert eljönni. Lesz még tárgyalás, ítélet még nem született, úgyhogy folytatódik ez az ügy januárban. De mindenképp érdekes az, hogy az az ember, aki egyébként lebukott, hogy hazudott annak kapcsán, hogy a menekültügyi népszavazás milyen fontos, közben el sem ment szavazni, hiszen még a helikopterén ült, amikor a szavazófülkéből már ki kellett volna jöjjön a sajtósai állítása szerint, vagy éppen a helikopterrel kapcsolatban éppúgy hazudott, mint ahogy Portikkal való kapcsolatában is.”

Ezek után érdemes megnézni a lassan arra méltatlanul spam mappává aljasodó Távirati Iroda közleményeit. Az embernek okkal támadhat az az érzése, hogy az MTI lassan a Fidesz sajtóosztályának helyére kerülhet.

Nyilvánvaló, hogy Juhász Péter, az Együtt alelnöke “Portik Tamás elítélt bűnöző samesza”, rendszeres kapcsolatot tartanak és összejátszanak azért, hogy lejárassák. Ezt mai sajtótájékoztatóján mondta Rogán Antal, ahol bejelentette, hogy emiatt nem megy el a Juhász Péter ellen indított személyiségi jogi pere délutáni tárgyalására, de keresetét fenntartja.

Rogán Antal azt mondta, a másfél éve húzódó személyiségi jogi pert az Együtt alelnökének “2-2,5 éve kitartóan folytatott rágalmazási hadjárata” miatt indította. Megfontolta, hogy elmenjen-e a mai tárgyalásra, de az elmúlt hónapokban számára nyilvánvalóvá vált, hogy “Juhász Péter nem más, mint Portik Tamás elítélt bűnöző samesza”, ezért távolmarad. Felperesként ehhez joga van – tette hozzá. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy keresetét minden körülmények között fenntartja. Arról is beszélt, hogy a sajtóban kiderült, hogy Portik Tamás és Juhász Péter rendszeres rendszeres kapcsolatot tartanak egymással azzal a céllal, hogy összejátszanak a lejáratása érdekében. Portik Tamással soha nem találkozott, vele sem üzleti, sem magántermészetű kapcsolata nem volt, soha nem is kapott, így természetesen nem is fogadott el tőle semmit – mondta.

Origo

Nem tudjuk, mennyit nyomhat a latban a feltalálózseni és a vagyonosodás mesterének, Rogán Antalnak a következtetése, de ezt nem ártana bizonyítani is. Nincs kétségünk Rogán nyomozó képességei felől, mivel tudomásul vesszük, hogy azok nem létezőek. A helyzet azonban adott. A tárgyaláson lenne módja Rogánnak bizonyítani, hogy nincs köze Portikhoz, ehhez se sajtótájékoztató nem kell, sem rágalmazás.

Mert amennyiben igaz lenne az állítás, hogy Juhász Péternek köze van Portik Tamáshoz, azzal nem csupán az Együtt alelnökét rágalmazza, de azt is kimondja a propagandaminiszter, hogy a bíróság bűnpártolást követ el, mert nem vádlottként és nem büntetőperben hallgatja ki Juhászt. Ez a többlépcsős rágalmazás minősített esete.

Lőrincz Csaba

Szólj hozzá