Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Juhász Péternek kedvére való Szél Bernadett

Juhász Péter, az Együtt elnöke nyílt levelet írt Szél Bernadettnek, az LMP társelnökének jelölt-jelöltsége alkalmából, az együttműködés jegyében.

A nap, amikor Dr. Szél Bernadett megmondta Orbán Viktornak

Ha két kicsi összeáll, abból kicsit nagyobb lehet

Tisztelt Szél Bernadett, Kedves Detti!

Gratulálok!

Gratulálok, hogy miniszterelnökjelölt leszel!

Örülök, hogy már Karácsony Gergelyen kívül van még más is, akit el tudnék képzelni abban a székben, akinek a kormányra kerüléséért tudnánk dolgozni az Együttben is.

Biztos vagyok benne, hogy bármelyikőtök jobban vezetné az országot, mint ahogy Orbán teszi. Biztos vagyok benne, hogy akár a Szél-, akár a Karácsony-kormány valóban foglalkozna a magyarok mindennapi problémáival a megélhetésüktől kezdve az egészségükön át, a minőségi tudásuk megszerzésének biztosításáig. Biztos vagyok benne, hogy benneteket ez valóban érdekel, és hatékonyan tudnátok is tenni érte ha megfelelő politikai erővel bírtok.

Annak is örülök, hogy azonnal jelezted, nyitott vagy a vitára. Ez nagyon fonntos üzenet a mai Magyarországon, ahol nem politikai viták folynak, hanem lejáratókampányok. Bízom benne, hogy ezt komolyan is gondolod, és sikerül már a kampányban is meghaladnod az elmúlt negyed évszázad politikai kultúráját, ami Magyarországot sokak számára élhetetlenné tette.

Bevallom, ezért kicsit meg is lepett, hogy egyúttal azt is bejelentetted, hogy Ron Werber lesz a kampánytanácsadód, mert hozzá sokunkat más emlékek fűznek. Meggyesi miniszterelnöki-, Mesterházy összefogás-kampánya, vagy akár a kettős állampolgárságról szóló népszavazás, amiket ő segített, számomra más üzenetet hordoznak, de remélem majd meggyőzöl döntésed helyességéről engem is.

Azonban ennél is fontosabb, hogy a választókat meg tudd győzni. Azokat, akik azt szeretnék, hogy miniszterlnök váljon valamelyikőtökből, ne csak jelölt maradjon. Ők pontosan értik, tudják, és ezért jelzik is sok fórumon, hogy ez nem fog menni csak egy párt támogatásával.

Szél Bernadett is így gondolja?

Én is elmondtam már több helyen, hogy van esély legyőzni Orbánt úgy, hogy ne is a 2010 előtti kultúra uralja az ország politikáját. Új Pólusként neveztem meg a formációt, amivel ez a helyzet előállítható.

Meggyőződésem, hogy ha komolyan veszed, hogy miniszterelnök váljon belőled, és na csak a pártod listavezetőjét nevezzétek el miniszterelnök-jelöltnek, először erről kell beszélni. Erről kell beszélgetni Karácsony Gergellyel – aki már jelezte is nyitottságát, erről kell beszélni Fekete-Győr Andrással, hátha elérhető, hogy ők is higgyenek a kormányváltásban, és erről kell beszélni velem is. Ezért jelzem most is, hogy rendkívül nyitott vagyok rá.

Ha mindenképp nyilvánosan szeretnél erről beszélni, akár úgy is szívesen megvitatom veletek, bár szerintem a változást kívánók tömegét jobban érdekli a fehér füst felszállása, és a kihirdetett eredmény: hogyan tervezzük legyőzni Orbánt 2018-ban.

Ezért javaslom, hogy üljünk le minél hamarabb beszélni legalább a fent említett körben, hogy ne csak listavezetőkkel legyen tele a padlás, hanem legyen az Új Pólusnak a választók által komolyan vehető, valódi miniszterelnökjelöltje is.

Juhász Péter

elnök, Együtt

Szólj hozzá