Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Kampányolnak: EU-s pénzzel hencegnek a fideszesek, de mi már meg sem lepődünk

Ugye az nem számít, hogy évek óta Európai Unió-ellenes kommunikációt folytat a Fidesz-kormány, ha mégis tudnak az EU-s pénzekkel dobálózni. Most abból kampányolnak. Tasó László, fideszes országgyűlési képviselő vonult ki falura, hogy dobjon egy kis alamizsnát a népnek, amíg néhány jó fotó elkészül az eseményről.

Hencegjünk máséval

„A magyar gazdaság ereje már lehetővé teszi, hogy a családtámogatási rendszer lehetőségein túl és a szociális juttatások keretein felül is segítséget kapjanak a kisgyermekes családok” – írja saját Facebook-oldalán Tasó László fideszes országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökség államtitkára.

Az élelmiszercsomagokon az áll: ,,Ezt a csomagot Magyarország kormány juttatta el önhöz és családjához” – egész egyértelmű tehát a kampánycél, ugyanis ha valóban – de tényleg – úgy igazán segíteni akarnának a leszakadt területeken élő embereknek, nem hangoztatnák, hogy ,,Igen, ez tőlünk van, ez a mi érdemünk, igen mi vagyunk a császárok.” Most ugyanis ez megy, ráadásul még csak nem is az ország saját pénzén, hanem azén, akit nagy hévvel ,,gyűlölünk” már évek óta. De ugye ők nem kampányolnak, mert ,,nincs rá idejük” – legalábbis ezt mondták még nemrég.

Szeretve gyűlölt EU-pénzből kampányolnak

Igen, itt az Európai Unióról van szó. Az egész élelmiszercsomag-osztogatós kampányolásnak ugyanis van egy hatalmas szépséghibája. Az adományokat ugyanis nem a magyar kormány fizeti, hanem az úgynevezett ,,Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP)” amit egy-az-egyben az Európai Unió pénzéből hoztak létre és tartanak fent. Ez a program egyébként több éves késéssel indult útjára még tavaly júniusban – akkor a szociális ügyekért felelős Czibere Károly adta át az első dobozokat Vásárosnaményban. Tasó László most saját választókerületében, a Hajdú-Bihar megyei Vámospércsen osztogatta az 57 dobozt, aztán elbüszkélkedett néhány számmal is: a megyében tavaly június óta 18917 kaptak a kisgyermekes, rászoruló családok. „Mindig lesz szándék és akarat, hogy a segítség oda érkezzen, ahová a legnagyobb szükség van rá” – írta a képviselő Facebook-on.

Hamarosan elapadnak az EU-s pénzek. Mi lesz itt?

Ellentmondások tömkelege

Ez ugye nem kicsit ellentmond a kormány ,,Jobban teljesít”-retorikájának, miszerint Magyarországon ugye már nincs is szegény ember, ugyanis mindenki olyan jól él, hogy a németek, franciák erről még álmodni sem mernének. Egyébként az egész élelmiszercsomag-mizéria nem kicsit botrányos volt, ugyanis az RSZTOP 2. szakaszának keretösszege (13,7 milliárd forint) nem lett kisebb részekre bontva, ebből kifolyólag pedig esélyt sem kaptak a helyi kisvállalkozások, hogy termékekkel pályázhassanak. A kiírásra négy ajánlat jött, és ahogy megszokhattuk, hármat közülük érvénytelennek is nyilvánítottak egyhamar, kettőt közülük ,,aránytalanul alacsony ellenszolgáltatás” címén. Ez magyarra lefordítva annyit tesz: túl olcsón adták volna a termékeket, így hát mentek a levesbe.

Ismerjük ezt a szokást

Nem ez az első, hogy az Európai Uniós pénzeket arra költik, ami Orbán kénye-kedve szerint megfelelőnek tartandó. Legutóbb ugyanis az EU-s pénzekből kapott hatalmas összegeket Orbán egyik kedvenc focicsapata, a Videoton FC. Akkor éppen 400 millió forintot tapsoltak el a semmire. A DataMagic Pénzügyi Informatikai és Tanácsadó Kft. a Fehérvár FC Kft.-vel közösen 404 millió forintot kapott arra, hogy fejlessze Garancsi István csapatát. Azt a csapatot, amelynek VIP-páholyában rendszeresen megfordul a miniszterelnök – mielőtt a Puskás Akadémia elkezdett volna szárnyalni, Orbán Viktor kedvenc élvonalbeli együttese a fehérvári volt. Most meg már ezekből a pénzekből is kampányolnak. Pofátlanság netovábbja.

A választók zsarolására is kifejezetten hasznos tud lenni az Európai Uniós források tömkelege, ugyanis már 2014-ben Pécsett olyan kampányszövegeket lehetett olvasni, amik egészen egyértelművé tették: ha nem a Fideszre szavaznak a pécsiek, a város elesik a támogatásoktól, amiket egyébként az EU tett addig is lehetővé. Azonban ne tévesszen ez senkit meg, Orbánék hamarosan megkezdik kiléptetni Magyarországot az Unióból, lesznek helyette orosz és kínai pénzek. Fideszéknek ugyanis mindegy honnan jön a pénz, csak jöjjön.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 25)

Content

...

Szólj hozzá