Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Liberálisok: a kannabisz olyan ügy, amely képes lehet megteremteni a civilek és az ellenzéki pártok közti együttműködést.

A Liberálisok hivatalosan is benyújtották a kannabisz legalizációjával kapcsolatos népszavazási kérdéseiket a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

Liberálisok: a kannabisz olyan ügy, amely képes lehet megteremteni a civilek és az ellenzéki pártok közti együttműködést.
fotó: liberális párt

A fű ereje

Liberálisok hivatalosan is benyújtották a kannabisz (marihuána) legalizációjával kapcsolatos népszavazási kérdéseket a Nemzeti Választási Bizottsághoz. Az Magyar Liberális Párt régóta szorgalmazza a szabad marihuánafogyasztást. A párt célja, hogy széles társadalmi vita alakuljon ki és véget lehessen vetni annak az állapotnak, hogy az állam egymillió fogyasztót bűnözőként kezel.

Az MLP idéz egy kutatást, mely szerint közel másfél millió ember ért egyet azzal, hogy a marihuánát szabályozott keretek között lehessen árulni Magyarországon.

A párt szerint a népnek kell döntenie

ezeket a kérdéseket adták be az NVB-hez:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon büntetőjogi értelemben a kannabisz ne minősüljön kábítószernek, és a kannabisz (marihuána) fogyasztásának, megszerzésének, tartásának és termesztésének ne legyen büntetőjogi következménye?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon a kezelőorvos által meghatározott esetekben gyógyászati célból lehetőség legyen kannabiszt (marihuánát)fogyasztani, megszerezni, tartani és termeszteni?

A Liberálisok arra kérnek minden civil szervezetet és az ellenzéki pártokat, hogy támogassák a kezdeményezést. A pártnál úgy gondolják:

“A fű olyan ügy, amely képes lehet megteremteni a civilek és az ellenzéki pártok közti együttműködést.”

Szólj hozzá