Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Karácsony: Aki otthon marad, a változatlanságot választja

Üdvözölte Karácsony Gergely, hogy a köztársasági elnök a legkorábbi időpontra írta ki az országgyűlési választást, mert szerinte így lehetőség van a lehető leggyorsabban elzavarni a Fidesz-kormányt.

Karácsony: Aki otthon marad, a változatlanságot választja…

Boldog új Magyarországot kívánt Karácsony Gergely a szocialisták választmányának délelőtti ülésén. Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje felszólalásában üdvözölte, hogy a köztársasági elnök a legkorábbi időpontra írta ki az országgyűlési választást, mert így lehetőség van a lehető leggyorsabban elzavarni a Fidesz-kormányt, ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy aki április 8-án otthon marad vagy más ellenzéki pártra voksol, az is a változatlanságra szavaz.

A megoldást szerinte csak az MSZP és Párbeszéd nyitott szövetsége jelentheti, amely mindenkit vár, aki változást akar.

„Kell, hogy képviselve legyen minden egyes szavazó a következő választáson, ezért elfogadjuk, hogy külön listán akarnak menni egyes pártok. Elfogadjuk azt, hogy meg kell hogy méressenek a különböző ideológiák, különböző világlátások, a különböző jövőképek. Elfogadjuk, mi is ezt mondjuk másokkal szemben adott esetben, ha annyira különböző a világkép. Azt azonban nem fogadjuk el, hogy ne működjenek ezen emberek, közösségek együtt, hiszen ezt várjuk el az egyénektől bármilyen kisebb közösségben, és ezt várjuk el egy működő hazában a különböző pártállású emberektől is” – fogalmazott az Együtt elnöke.

Forrás

...

Szólj hozzá