Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Karácsony Gergely: Megtartotta alakuló ülését a Miniszterelnök-jelölti Tanácsadó Testületem

Megtartotta alakuló ülését a Miniszterelnök-jelölti Tanácsadó Testületem

Tegnap este első alkalommal gyűlt össze a miniszterelnök-jelölti kampányomat segítő szakértői csapat. Felemelő volt látni, hogy a 23 kiváló és elfoglalt szakértő szinte kivétel szabaddá tette magát, hogy személyesen is átbeszélhessük, melyek a legsúlyosabb problémák az emberek mindennapjaiban, és milyen megoldásokat tudunk kínálni ezekre.

Köszönöm nekik, hogy névvel és arccal vállalják a szakmai támogatásukat egy olyan országban, ahol ez sajnos már a legkevésbé sem magától értetődő. A testület névsorának múlt heti bejelentése miatt volt, akivel szerződést bontottak, mégis: mindannyian nagy elkötelezettséggel támogatnak abban, hogy a Változás Szövetsége felkészülten álljon a kormányváltás elé.

Az Andor László közgazdász, volt uniós biztos által vezetett csapattal megállapodtunk abban, hogy a következő időszakban heti rendszerességgel tartunk üléseket. Három munkacsoportban fogjuk kidolgozni a szociális demokrácia programját, ami az április 8-i választás után a Karácsony-kormány programjának alapja lehet.

A szociális demokrácia vízióját három témakörben bontjuk ki: az emberbe való befektetés, a fenntartható gazdaságfejlesztés és az európai jogállamiság újjáépítése lesznek a program fő fejezetei.

Az egyes szakmai kérdéseken túl beszéltünk arról is, hogy egyre erősebben érzékeljük az emberek körében a változásra való igényt és a hitet abban, hogy közös erővel képesek leszünk kiszabadítani Magyarországot a fideszesek uralma alól. Egyre világosabb az is, hogy van kire szavazni: a Változás Szövetsége a legerősebb ellenzéki szereplő, amelynek világos jövőképe van és felkészült a kormányzás jelentette szolgálatra is.

Emlékeztetőül, a Miniszterelnök-jelölti Tanácsadó Testület tagjai:
Andor László (elnök), Ács Sándorné, Ámon Ada, Bardóczi Sándor, Berki Erzsébet, Bojár Gábor, Bozóki András, Büttl Ferenc, Daróczi Gábor, Fleck Zoltán, Hegyesiné Orsós Éva, Holoda Attila, Kaltenbach Jenő, Kincses Gyula, Komáromi Zoltán, Kukorelly Endre, L. Ritók Nóra, Mellár Tamás, Nahalka István, Polyák Gábor, Vértes András és Wittinghoff Tamás.

...

Szólj hozzá