Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Kilátásaink

Mint egy mai, modern, teljesen magyar népmese. Buszmegálló kellett a falunak. De pénzük nem volt rá. Nem is kaptak volna. Turisztikai célú fejlesztésre viszont igen. Hát kilátót terveztek. Ott van a megálló tetején. Olyan, mint egy magasles. Egy ember mindig felfér rá. Hát így járt túl a hivatalosság eszén a furfangos polgármester.

...

Kilátásaink
Kilátásaink

Mindez a Pécstől 30 kilométerre lévő, Baranya megyei zsákfaluban, Nyugotszenterzsébeten esett meg.

A polgármestert pedig Vincze Balázsnak hívják. És az építmény már 2014 óta áll. De a héten fedezte fel az RTL Klub riportja. A történet persze túlmutat önmagán. Ez Magyarország a XXI. század kezdetén.

Gondoljuk tovább. Úgysem jön a busz. Elromlott, vagy sofőr-hiány van, netán csak képtelen tartani a menetrendet. Felmegyünk a kilátóba. Láthatjuk a nagy semmit. A kilátástalanságot, amely ezt az egész országot jellemzi. Persze ha élünk a technika vívmányaival, és bekapcsoljuk valamely csatornát, ráklikkelünk egy portálra, akkor a legtöbb helyen megtudhatjuk, mennyire elégedettek lehetünk. Minden remek. Csak éppen annyi kell, hogy ne a szemünknek higgyünk. Fent körbenézünk, és a legjobb, amit tehetünk, hogy leszállunk a földre. Itt sem sokkal jobb, de legalább nem lehet akkorát esni.

Becsapnak minket és becsapjuk magunkat.

Azt hisszük, ez egy buszmegálló – annak is látszik -, pedig nem az. Vagy kilátónak véljük, esetleg magaslesnek, noha egy szimpla megálló. Csak a busz nem jön, amivel továbbmehetnénk. Hogy magunk mögött hagyjuk ezt az egészet. Igaz, a következő helyen lényegében ugyanezt találnánk.

Ha pedig valaki a baranyai polgármester ötletén felbuzdulva hasonló trükkökre készül, annak a kerítést ajánljuk. Arra biztos lehet szerezni támogatást. A határon már bevált. És garantálja, hogy egyre távolabb kerülünk mindentől, ami modern és XXI. századi. Mi, büszke magyarok.

Sebes György

Szólj hozzá