Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Komáromi Zoltán kilépett az Együttből

Az atv.hu információi szerint Komáromi Zoltán az Együtt szombati küldöttgyűlése után jelentette be, hogy távozik. Ugyanakkor marad a párt listáján.

Komáromi Zoltán kilépett az Együttből
Komáromi Zoltán kilépett az Együttből

Kilépett az Együttből a párt egészségügyi szakpolitikusa, Komáromi Zoltán – tudta meg az atv.hu egy neve elhallgatását kérő forrástól. A civilben háziorvosként praktizáló politikus a párt szombati küldöttgyűlésén jelentette be döntését, ahol egyébként ő volt a levezetőelnök.

Az ATV megkereste ezügyben Szigetvári Viktort, aki megerősítette a kilépés tényét, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Komáromi továbbra is rajta lesz a listájukon, és nem is kérte, hogy levegyék onnan.

Arra a kérdésre, hogy mivel indokolta a kilépését, Szigetvári Viktor úgy válaszolt:

Komáromi eddig is több ellenzéki pártnál feltűnt szakpolitikusként (többek között Botka László korábbi szocialista miniszterelnök-jelölt kampányában is feltűnt) és úgy gondolja, hogy az egészségügy megújítása egy pártok felett álló ügy.

Később sikerült elérnünk Komáromi Zoltánt is, aki több ponton cáfolta Szigetvárit. Három dolgot mondott el, ami miatt a kilépés mellett döntött:

először is úgy érzi, hogy az Együtt nem helyez kellő hangsúlyt az egészségügy kérésére, miközben a párt egy saját felmérése szerint is az emberek túlnyomó többsége ezt tartja a legégetőbb problémának Magyarországon.

Másodsorban azért döntött a távozás mellett, mert úgy érzi, bármilyen irányba indult el az Együtt, az végül kudarcba fulladt, és nem tudott senkivel összefogni.

A harmadik ok, ami miatt kilépett pedig szorosan ehhez kapcsolódik: a saját miniszterelnök-jelölt és lista, ami megakadályozza az összefogást.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el

...

Szólj hozzá