Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Kósa Lajos nem stróman édesanyja cégbirodalmat vezet?

A Zárójel az elmúlt időszakban többször írt Kósa Lajos családja vagyonosodásának körülményeiről. A miniszter famíliája az utóbbi két évben igencsak gyanúsnak mondható módon jutott jelentős vagyonhoz.

A családi átpasszolós….

A 24.hu most arról írt, hogy a kormánytag édesanyja,  Kósa Lajosné Bacskó Katalin debreceni háza lett a székhelye annak a cégnek, amelyet Kósa Lajos ügyvéd barátja passzolt át nagyon jutányos áron Kósa Lajos feleségének.

A komoly cégvagyonnal rendelkező Tócó-Pece Kft.-t , Fiák István tavaly tavasszal adta el Porkoláb Gyöngyikének. A cég az előző két évben semmilyen üzleti tevékenységet nem végzett, bevétele nem volt, a 2016-os mérlege szerint mégis közel 140 milliós vagyonnal rendelkezett.

Fiák István a komoly vagyon ellenére valamiért megelégedett 6 millió forintos, az alaptőkével megegyező összegű vételárral.  Az adásvétel után Kósa két, 18-20 év körüli lánya lett a kft. két ügyvezető igazgatója.

Kósa, a cégügylettel kapcsolatban korábban azt állította, hogy a Tócó-Pece Kft.-nek a vásárlás időpontjában sok adóssága volt, ezért valójában nem ért többet, mint a vételi ár. Többet az ügyletről nem volt hajlandó mondani, mondván, a családtagjai nem közszereplők. Számtalanszor elmondta, édesanyja nem strómanja senkinek.

Emlékeztetjük olvasóinkat arra, hogy a Népszava még tavaly decemberben írta meg, hogy Kósáné a család egy távoli rokonától megvásárolta a Méker Kft. nevű cég 50 százalékos üzletrészét. A vállalkozás főtevékenységi köre a sertéstenyésztés. Úgy tűnik, jó üzlet Magyarországon egy nyugdíjasnak disznókat hizlalnia.

Kósa Lajos nem stróman édesanyja cégbirodalmat vezet?

Két hete a Magyar Nemzet  személyesen Kósánénál érdeklődött a sertéstelepi vállalkozás hátteréről.

A 82 éves nyugdíjas, akkor kaputelefonján keresztül annyit mondott, hogy neki nincs sertéstelepe, de poénból aztán hozzátette: ” Vagy tudja, mit? Megvettem a fél megyét.”

Kósát a látszat szerint különösebben nem izgatják az ügyek, tudja, nincs az a hatóság, amely eljárna ellene. Biztos ebben, annak ellenére,  hogy  Juhász Péter, az Együtt elnöke vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a fideszes miniszter ellen; az LMP társelnöke, Hadházy Ákos pedig feljelentette Kósát a gyanúsan olcsó cégvásárlás miatt.

Kizárt, hogy Polt Péter ügyészsége egy talpalatnyi lépést is tenne az ügyben, Kósa a Fidesz rendszer szent teheneként, az  érinthetetlenek kasztjába tartozik.

A Kósa család vagyoni helyzete, a miniszter nyilvános vagyonnyilatkozatai alapján nem állapítható meg. Kósának, legutóbbi nyilatkozata szerint közel 30 milliós adóssága volt. Felesége vagyonnyilatkozata nem nyilvános.

Egyébként ezek a nyilatkozatok fabatkát sem érnek, ezek alapján a legtöbb képviselő szinte vagyontalan, megtakarítása nincs, csak adóssága, főleg magánszemélyek felé. Orbán Viktornak tavaly, a feleségével közös bankszámláján 742 ezer forint volt.

A többit már olvasóink fantáziájára bízhatjuk!

...

Szólj hozzá