Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Kósa Lajos: tárca és diploma nélküli miniszter

A nyáron a Zárójel is beszámolt arról, várhatóan leváltják Kósa Lajost, a Fidesz frakcióvezetőjét. Írtunk arról,hogy a  miniszterelnök a ” Modern városok program” gyorsításával kapcsolatos feladatokkal tervezi megbízni. Kósa a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem tervgazdasági szakán tanult. 1989-ben fejezte be tanulmányait, de diplomát nem szerzett.  2015.szeptemberétől a Fidesz országgyűlési frakciójának a vezetője.

Kósa Lajos: tárca és diploma nélküli miniszter
fotó: fidesz.hu

Kósa Lajos 1990-óta ül a parlamentben

Mr. 20% -de erről lejjebb- 1998-tól, Debrecen polgármestere volt. Tizenhat éves városvezetősége alatt a cívis város a Fidesz gyakorló terepeként működött, a párt egyik mintavárosa lett. Kósa mindent kézben tartott, a klientúra tagjai  tudták, melyik ajtón kell kopogni, ha zsíros megrendelésekre számítottak. Egyik tréfás kedvű debreceni, egyik éjszaka a város főterén levő paravánra jól láthatóan,  a 20 % – ot írta. Vajon kinek akart üzenni?

A WikiLeaks egyik irata szerint

2009 decemberében, az amerikai nagykövetség arról tájékoztatta feletteseit, hogy a Fidesz “megtámadhatatlan” hűbérbirtokot” épített ki Debrecenben, amelyet Kósa a párt egyik bástyájává tett. A jelentés szerint a felszín alatt hatalmas az elégedetlenség vele szemben. Idézték korábbi alpolgármesterét:  “Egy szűk körről van szó, ők kontrollálnak mindent, (Kósa) a főnök” majd hozzátette: “Mr. 10 százalékból Mr. 20 százalék lett” .

Ezek a pletykák végigkísérték debreceni pályafutását, bizonyítást azonban nem nyertek.

Csütörtökön bizonyosodhattunk meg arról, hogy Kósa  felfelé bukik. A jövő hétvégi velencei frakcióülésen lemond frakcióvezetői megbízásáról. A  Kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert is megkérdezték az információról. Lázár azt felelte, ő mint kormánytag a miniszterek kinevezéséről, leváltásáról honnan tudna, majd hozzátette: „Tudomásom szerint ilyen döntés nem született”, de hogy fog-e, azt nem tudja.

Egy újabb kérdésre így felelt: „Kósa Lajos kiváló frakcióvezető.” Ha Kósát arra kéri Orbán, hogy legyen a kormány tagja, Lázár támogatja, alkalmas rá szerinte, „nagy tisztelője vagyok” – bókolt párttársának.

Kósa az agyalapi miniszter

Csütörtökön délután Kósa az MTI-nek adott nyilatkozatában megerősítette a sajtóhíreket. Közölte: Orbán Viktor miniszterelnök kérte fel, hogy vegyen részt a kormány munkájában miniszterként, amire igent mondott. Elmondta, hogy a pártelnök-kormányfő a Fidesz jövő héten esedékes velencei kihelyezett frakcióülésén tesz javaslatot a nagyobbik kormánypárt új frakcióvezetőjének személyére.

Kérdésre Kósa Lajos úgy fogalmazott: a képviselőcsoport-vezetői tisztségre “Gulyás Gergely neve nem alap nélkül merült fel”. / Természetesen a Fideszben megszokott rend szerint a frakcióvezető személyére Orbán Viktor tesz javaslatot./

A politikus jelezte: azt javasolja, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának élén frakciótársa, Németh Szilárd kövesse őt.

Fut Kósa és Németh szekere is, újabb magasságba jut a karrierjük, ez is cáfolni látszik azt az „elavult tévhitet”, hogy nincs élet az agyhalál után.

Kapcsolódó cikkek

A FIDESZ frakcióvezetője szerint  Mészáros Lőrinc gazdagodása átlag alatti

Fidesz Lajos agya megint ledobta az ékszíjat

Vágó István: Számoljátok össze, hány hazugságot tartalmaz a Fidesz frakcióvezető bácsi mai sajtótájékoztatója

 

Szólj hozzá