Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Kötelező fejtágítás Fidesz – érzelmű polgármestereknek

Pár hete a külügy tartott kötelező ismeretterjesztést a nagyköveteknek, de a polgármesterekben sem bízik annyira a Fidesz vezetése, hogy pontos itiner nélkül hagyja őket. Kétnapos gyorstalpalón kell részt venniük.

Tárca nélküli fideszes

Nehogy önálló véleménye legyen bárkinek!

A Magyar Nemzet birtokába került annak a levélnek a szövege, amelyben a településvezetők konkrét utasításokat kapnak. Szerepel benne például, hogy

„a 2017. évi önkormányzati alapképzés elvégzése a Fidesz elnökségének döntése értelmében minden polgármesternek és egy fő munkatársának kötelező”.

A képzés célját úgy határozták meg, hogy az érintettek

„átfogó gyakorlati ismereteket szerezve segíthessék a jövő évi választások sikerességét”,

ennél több részletet viszont nem árultak el, hiszen akkor oda lenne a meglepetés.

A levélből az is kiderül, hogy az önkormányzati alapképzést a Fidesz felkérésére a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi. Az alapítvány kuratóriumának elnöke: Balog Zoltán, a kuratórium tagjai: dr. Kövér László, dr. Gulyás Gergely, míg az Alapítvány főigazgatója szintén dr. Gulyás Gergely. A levél aláírója Balog Zoltán elnök, illetve Gulyás Gergely főigazgató, a helyszínt pedig a lakiteleki népfőiskola adja.

A Polgári Magyarországért Alapítvány az alábbiakat tartja fontosnak közölni magáról a honlapján:

„Magyarország, a magyarság, mint történetében annyiszor, ismét válaszutak előtt áll. Az elkövetkező évek egyéni, közösségi, erkölcsi, gazdasági és politikai, döntéseitől függ, hogy nemzetünk érdekeinek megfelelően képesek leszünk-e a Kárpát-medencében és Európában olyan országot és közösséget építeni, amely

történelmi ismeretekre és emberségre épülő erős, biztos nemzeti azonosságtudattal rendelkezik,

szilárd erkölcsi alapokkal bír,

értékeket átadni képes és a nemzet jövőjét biztosító családok és egyének lakják,

virágzik a gazdasága,

természeti környezete a jövő nemzedékek számára is egészséges életlehetőségeket biztosít.

Mindannyiunk érdeke, hogy ezekben a döntésekben valamennyi ember részt tudjon venni, aki egyéni boldogulását a közösség felemelkedésével összhangban akarja megteremteni.

Ehhez szükséges a felelősséget vállaló polgárok és közösségeik hiteles információkhoz juttatása és közéleti műveltségük erősítése, tehetséges fiataljaik támogatása.

Szükséges továbbá a polgári – keresztény – nemzeti értékközösség politikai képviseletét vállaló pártok képviselőinek képzése, háttérintézményeik erősítése, a 21. század követelményeinek megfelelő tudás és ismeret.

Szükséges a keresztény emberképen, a szabad polgárok demokráciáján és a szociális piacgazdaság elvein alapuló eszmerendszerek és közéleti magatartás minél szélesebb körű megismertetése.”

Kötelező okítás

A képzésre a polgármesterek a demokrácia jegyében szeptembertől decemberig terjedő időszak bármelyik hétvégéjére regisztrálhatnak. Két nappal kell számolniuk, hiszen csütörtök délutántól szombat kora délutánig, vagy egy másik variáció szerint péntektől vasárnapig tart. A levél egyértelműen kijelenti, hogy

„kizárólag az összes programon való aktív és hiánytalan részvétellel teljesíthető a képzés”.

A polgármesterek és munkatársaik két-, illetve háromágyas szobákban szállhatnak meg, közel a konferenciateremhez. Svédasztalos étkezést kapnak, a szünetekben pedig sportolhatnak is, van ugyanis edzőterem, futballpálya, biliárd vagy éppen szauna.

Habár a képzés költségeit alapvetően állja az alapítvány, a polgármesterek nem ússzák meg ingyen, kötelezően támogatniuk kell ugyanis a lakiteleki népfőiskola alapítványát. Még azt is előírták, hogy a tízezer fő alatti településekről érkezőnek ötezer, a népesebb helyek vezetőinek pedig tízezer forinttal.

(forrás: Magyar Nemzet)

Szólj hozzá