Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Kövér világszínvonalú magyar egészségügyet vizionál

Kövér László biztosan nem beteges ember, – mármint nem úgy nem, hanem – nem jár rendszeresen még csak gyógyszerért sem a körzetijéhez. Csak így eshetett meg, hogy „világszínvonalú magyar egészségügyről” beszélt felnőtt emberek előtt.

Kövér világszínvonalú magyar egészségügyet vizionál

Az Országgyűlés elnöke

vasárnap este a kelet-közép-európai és Kína egészségügyi miniszterek budapesti találkozójának gálavacsorájára volt hivatalos, ahol a magyar egészségügy eredményeit, vívmányait méltatta.

A házelnök a Várkert Bazárban rendezett esemény megnyitóján hangsúlyozta, hasonlóképp kiemelkedő Magyarország teljesítménye az orvosképzésben, a gyógyszergyártásban, a járványügyi ellátásban, vagy a természeti kincsként kezelt gyógyvizeink használatában.

A hallgatóság megtudhatta, hogy Magyarország “nagy lépéseket” tett  az egészségügy területén az elmúlt években. A 2011-es év volt a mérföldkő. Az alaptörvény (?) például elfogadták a chipsadóról szóló törvényt, ami feltehetően fontos ösztönzője lett az egészséges táplálkozásnak.

Az is fontos, és a világszínvonal irányába mutat Kövér szerint, hogy Magyarország kiemelkedő teljesítményt nyújt az orvosképzésben, gyógyszergyártásban, járványügyi ellátásban, sőt, természeti kincsként kezeli a gyógyvizek használatát.

„A magyar egészségügy képes világszínvonalú teljesítményre, amit az is bizonyít, hogy Magyarországon évről évre növekszik azok száma, akik életmentő új szervhez jutnak.”

Azokról a számokról nem szólt, amik azt támasztják alá, hogy tömegével halnak meg viszont olyanok, akik simán élhetnének még pár-tíz évet, ha időben, és szakorvos elé kerülhetnének, akik ugye már rég a lejtőn lefelé haladó európai kórházakban dolgoznak, szegények.

Kövér világszínvonalú magyar egészségügyet vizionál

Kövér nem a levegőbe beszélt,

minden állítását példákkal igazolta. Persze ezek a példák nem minden esetben feleltek meg a valóságban, se a messziről jött emberek ezen nem akadtak fenn. Sőt, még a helyben levők – vagyis mi, itthoniak – is alig.

„Kína és Közép-Kelet Európa változatlanul hisznek az értékteremtő munka és a közösségek becsületében és ez a közös értékrend megerősítette a felismerést: kölcsönös érdeket jelent az egymás irányába történő nyitás.”

A kormánypárti politikus példaként említette erre, hogy Kína és Közép-Kelet-Európa közösen akarja újjáépíteni az emberiség egyik legnagyobb civilizációs vívmányát, a selyemutat.

„fel kell ismerni, hogy a gyógyítás középpontjában végső soron mindig az ember áll, a technika pedig csak eszköz a gyógyítás folyamatában”

A házelnök kiemelte, Magyarország 2010 óta – hála a Fidesznek – nagy lépéseket tett meg az egészségügy területén is.

„A 2011-ben elfogadott új alaptörvény például a huszonegyedik századi kérdésekre is tekintettel megteremtette az emberi test védelmének kereteit, bioetikai alapjait”.

Feltehető, hogy ennek „alapteremtésnek” köszönhető, hogy a kórházakban rendre nincs fertőtlenítőszer, wc papír, műtéti eszköz, ja, meg orvos, nővér. Ezt mind a kormánynak kell köszönni, mint a többi klassz dolgot, amit hosszan sorolt a házfőnök.

Visszatérve a selyemút újraépítésre, Mészáros Lőrinc és építőbrigádja, nem csak ebben van otthon, de állítólag szívesen újra építenék a “gaz amerikai imperialisták” által bosszúból lerombolt légihidat is, ami annak idején Vietnamot és az USA-t kötötte össze, malter és tégla van bőven.

Szólj hozzá