Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Kövér László: a család egy férfi és egy nő életközösségén alapul

Kövér László az Országgyűlés elnöke, a Fidesz országos választmányának elnöke nem tagadta meg önmagát. Pénteken, az Európai Régiók Bizottsága néppárti (EPP) csoportja “Demográfiai változások és társadalmaink újjászületése “című tanácskozását a házelnök nyitotta meg. 

Kövér László: a család egy férfi és egy nő életközösségén alapul
fotó: MTI

Kövér szerint a demográfia ügyét

napjainkban sokan hajlamosak csak mennyiségi kérdésnek, matematikai és statisztikai számok, számítások kérdésének tekinteni, pedig több annál, a demográfiai kérdésekre adott válaszaink ugyanis mindig értékrendválasztást, erkölcsi és politikai értékek közötti választást is jelentenek.

Egyik alapkérdésnek tartja, hogy Európában a 21. században minek tekintjük az embert:

“Férfinak és nőnek, akik arra teremtettek, hogy családot alapítva továbbadják az ajándékba kapott életet”, felelősséget vállaljanak közösségeikért, vagy az anyag legmagasabb rendű szerveződési formájának, aki “minden kötöttségtől, felelősségtől mentes individuumként pusztán önmaga megvalósításáért létezik, és akinek még az is szabadságában áll, hogy kénye-kedve szerint saját maga döntsön a nemi identitásról”?

Ezek után a folytatáson már nincs is miért csodálkoznunk. Hiszen az előbbieket már még egy Kövér Lászlónak is nehéz felülmúlnia. El kell ismernünk, azért próbálkozott:

Kövér László szerint egy másik alapkérdés, hogy :

“minek tekintjük az európai családot: civilizációnk talpkövének, a jövő zálogának vagy a múlt eltörlendő maradványának”.

További kérdésként vetette fel, hogy európai emberek nélkül fenntartható-e az európai kultúra és civilizáció:

“az Európát romlásba döntő, de állandóan az úgynevezett európai értékekre hivatkozó politikusok számára megőrzendő érték-e még az európai kultúra”.

A fideszes politikus az előzmények stílusában folytatta:

Kövér László elmondta: a jó hír, hogy ezekben az értékrendi kérdésekben az európai emberek körében kialakult és ma még létezik

“egy természetes erkölcsi többség, amely számára az élet forrása a nő és a férfi, amely számára az egy férfi és egy nő életközösségén alapuló család változatlanul a jövő záloga, és amely számára európai emberek nélkül nincs többé európai kultúra és civilizáció, amely nem akarja összemosni a menekült és gazdasági migráns fogalmát”.

Az Országgyűlés elnöke közölte:

mindezek ismeretében fel kell vetniük, hogy a politikusok kiket szolgálnak. Az Európát éltető európai erkölcsi többséget,

“amely többségnek köszönhetjük a politikai többségünket, demokratikus cselekvőképességünket, vagy azokat, akik Európa alávetésében fel akarják morzsolni ezt a többséget és fel akarják számolni kontinensünknek a népuralomra, azaz a demokráciára épülő rendjét”?

Az Európai Néppártnak az európai erkölcsi többség oldalán a helye – tette hozzá.

Kiemelte: helyre kell állítani az egyensúlyt

“a jogok és a kötelezettségek, a szabadság és a felelősség, az egyén méltósága és a közösség fennmaradásához fűződő érdek között”.

Vissza kell térni a spekuláció vezérelte gazdaságtól a munka alapú gazdasági modellhez, a gyermekvállalást ösztönző társadalompolitikát kell folytatni, és meg kell teremteni az ezt támogató kommunikációs környezetet.

A házelnök hangoztatta: ki kell állni hagyományos értékeink mellett, erősíteni kell a hagyományos közösségeket, fel kell építeni a büszke és szuverén nemzetek együttműködésére épülő erős Európát. Nagy küzdelem vár Európára, de ebben az Európai Néppárt számíthat a magyarok erkölcsi többségére, számíthat Magyarországra.

Talán olvasóink számára tanulságos volt megismerni, hogyan is gondolkodik a Fidesz valószínűleg második legnagyobb hatalmú embere a családról, az emberi kapcsolatokról, a másságról. Azon semmi csodálkozni való nincs, hogy menekültügyben milyen álláspontot képviselt. Olyan erkölcsi magasságokból szónokolt, mintha pártja jogosítva lenne az európai emberek nevében megszólalni. De ezt is megszokhattuk a Fidesz politikusaitól. Politikai szélkakasok, kaméleonok, akik a mindenkori hatalmi és gazdasági érdekeiknek megfelelően változtatják milyen politikai „értékek” képviselőiként lépnek éppen fel. Most, ez a módi járja.

Forrás: MTI

Szólj hozzá