Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Közel 2 milliót keres havonta a hátrányos helyzetű gyerekeken Hornyák Tibor

Amíg hátrányos helyzetű gyerekeket üdültet, addig úszkál a luxusban Hornyák Tibor. Robbant ki a napokban az a botrány, amelyről a zarojel.hu is elsők között számolt be. Hornyák közel 2 millió forintot keres havonta a hátrányos helyzetű gyerekeken. Így “fejlődik” ma Magyarország…

Közel 2 milliót keres havonta a hátrányos helyzetű gyerekeken Hornyák Tibor A kép forrása: MTI
Közel 2 milliót keres havonta a hátrányos helyzetű gyerekeken Hornyák Tibor

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány vezetője mossa kezeit és menti a menthetőt. Hornyák Tibor luxus nyaralásáról a zarojel.hu elsők között számolt be:

A főtitkár, aki egyben a tábor vezetője is, naponta 110 ezer forintért bérelt luxusvillából jár be dolgozni. A négy hálószobás villa több mint 200 négyzetméteres alapterületű, és egy hatalmas étkezőterasz, valamint a kertben egy úszómedence is tartozik hozzá.

A botrányos információk kiszivárgása után a főtitkár kiköltözött a monoszlói villából, ahol az elmúlt 35 napot töltötte.

De a lavina, ami ezzel a hírrel elindult, nem állt meg. Mindenkit az foglalkoztat napok óta, hogy napjainkban vajon miből is telik valakinek ilyen luxusra.

Hornyák az RTL Klub Híradójának nyilatkozott. Anyagi gondjai nincsenek, ez biztos. Mindenki üljön le, olyan számok fognak repkedni, hogy az ember csak a fejét kapkodja a döbbenettől.

Havonta közel nettó 2 millió forintot tehet zsebre

a 41 éves, közlekedésmérnöki végzettségű Hornyák.

Az egészen pontosan havi nettó 1,85 millió forintos fizetése több részből áll össze:

  1. Havonta bruttó kétmillió forintot kap az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkári posztjáért.
  2. Havi bruttó 750 ezer forint a fizetése a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Non-profit Kft. vezetéséért.
  3.   Az Erzsébet Táborok Kft. ügyvezető igazgatói tisztségéért nem vesz fel fizetést.

Így néz ki tehát egy fizetés ma Magyarországon. Azaz egyesek fizetése.

Az mfor cikke szerint az érdekességeknek itt még nincs vége. A luxus fizetés ellenére ugyanis Hornyák azt is elárulta, hogy a bérleti díj “akciós” volt,  kedvezményes áron jutott hozzá a villához. Magyarul: olcsóbban. Így “csak” alig több, mint 3 millióba került.

A 110 ezer forintos bérleti díjból 15 százalék kedvezményt kapott, tehát 16 500 forintot. Így az alapítvány- és cégvezető napi 93 500 forintért bérelte a nyaralót, vagyis a 35 napra, amíg ott tartózkodott, 3,27 millió forintot csengetett ki.

Kollégánk korábbi mondatával zárva:

Ismét hülyének néznek bennünket, ugye Hornyák úr?

Szólj hozzá