Zárójel
Közlekedési rend Szilveszter éjszaka és az Újév első napjaiban
Közlekedési rend Szilveszter éjszaka és az Újév első napjaiban

Közlekedési rend Szilveszter éjszaka és az Újév első napjaiban

Szilveszter éjszaka nemcsak a jelentősen sűrűbben induló éjszakai járatokkal lehet utazni: az elmúlt évekhez képest változásként az M2-es, az M3-as és az M4-es metró üzemidejét meghosszabbítják, a szerelvények éjjel 1 órakor indulnak utoljára a végállomásokról. Ezáltal mindenki kényelmesen eljuthat úti céljához.

Január 1-jén az ünnepnapi menetrend szerint lehet utazni a közösségi közlekedési járatokkal, míg január 2-án az iskolaszüneti menetrendek lesznek érvényben. Január 2-ig továbbra is a teljes üzemidőben a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között viszi az utasokat az M3-as metró, január 3-tól azonban a metrópótlás korábbi rendje áll vissza. Január 2-án reggel 8 óráig még díjmentesen lehet parkolni Budapest közterületi várakozási övezeteiben – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Budapesti Közlekedési Központ.

Közlekedési rend Szilveszter éjszaka és az Újév első napjaiban
Közlekedési rend Szilveszter éjszaka és az Újév első napjaiban

Közlekedés december 31-én napközben: vasárnapi menetrend szerint

December 31-én (vasárnap) napközben a vasárnapi menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok. A bevásárlóközpontokat is érintő autóbuszok, azok nyitvatartásához igazodóan, jellemzően 17-18 óra után már nem érintik bevásárlóközponti megállójukat. A nappali üzemzárás után a szokásosnál lényegesen sűrűbb éjszakai járatokkal lehet utazni.

Közlekedés szilveszter éjszaka:

éjjel 1 óráig a metrókkal, valamint a sűrített éjszakai járatokkal

December 31-én, szilveszter éjjelén lényegesen sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok, néhány vonalon a szokásosnál nagyobb befogadóképességű csuklós autóbusszal. A korábbi években megszokottaktól eltérően – egy hónapos előkészítő munkának köszönhetően – az M2-es, az M3-as és az M4-es metróvonal üzemidejét meghosszabbítják: a szerelvények a végállomásokról éjjel 1 óra körül indulnak utoljára, azaz a belvárosi megállókban körülbelül negyed 2-kor lehet még felszállni rájuk.

Egész éjjel, 3-5 percenként közlekedik a 4-es és a 6-os villamos. A szokásos menetrendjükhöz képest kétszer, illetve háromszor sűrűbben közlekednek a belvárost elérő 907-es, 908-as, 909-es, 914-914A, 922-es, 923-as, 931-es, 941-es, 950-950A, 956-os, 960-as, 973-as, 979-979A és a 990-es éjszakai buszok, az éjszakánként egyébként néhányszor induló 916-os, 934-es és 940-es járatok pedig egész éjszaka közlekednek.

A közösségi közlekedési járatok december 31-ről január 1-re virradó éjszaka érvényes menetrendje járatonkénti bontásban a BKK honlapján található meg. Utazását megtervezheti a BKK FUTÁR utazástervezővel is.

Közlekedés január 1-jén:

vasárnapi menetrend szerint

2018. január 1-jén (hétfőn) a közösségi közlekedési járatok az ünnepnapi/munkaszüneti menetrend szerint közlekednek.

Közlekedés január 2-ától

Január 2-án (kedden) az iskolaszüneti menetrend lesz érvényben. Január 3-tól a járatok a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek, az M3-as metróval pedig ettől a naptól ismét az advent előtti forgalmi rend szerint lehet utazni: a szerelvények munkanapokon az első hajnali indulástól 20:30-ig a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között közlekednek, esténként 20:30-tól üzemzárásig, valamint szombaton és vasárnap egész nap a teljes metróvonalon pótlóbusz jár.

Parkolás

Budapest területén a közterületi várakozási övezetekben 2018. január 2-án (kedden) reggel 8 óráig díjmentesen lehet parkolni. Ez alól kivételt jelentenek az alábbi várakozóhelyek, ahol ebben az időszakban is a szokásos rend szerint kell fizetni:

· az I. kerület, Várban lévő és a Citadella alatti,

· a III. kerület, Flórián üzletközpont melletti,

· a XIII. kerület, Margitsziget északi részén található parkoló,

· a VIII. kerület, Rákóczi tér alatti mélygarázsban,

· valamint az őrzött, fizetős P+R parkolók és garázsok, amelyek

o a II. kerület, Hűvösvölgy végállomásnál,

o a X. kerület, Pillangó utcai metróállomás mellett és az Örs vezér tere metróvégállomás mellett,

o a XIII. kerület, Újpest-Városkapu metróállomásnál,

o a XIX. kerület, Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti, valamint a KÖKI Terminálnál találhatók.

OBJEKTÍV Hírügynökség


Szólj hozzá

Facebook

Csatlakozz a több, mint 31 ezres táborunkhoz!