Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Közpénzből kampányol Tasó László?

Mintegy két hónap múlva urnákhoz járul Magyarország. Arról döntünk, hogy milyen országban szeretnénk élni a következő években. A Fidesz-KDNP óriási előnnyel indul a kampányban. Az elmúlt négy év hallgatása után, megélénkültek a fideszes képviselők, a közösségi oldal tele van a különböző átadásokkal, szalagátvágásokkal.

Látjuk, hogy Kósa Lajos végighaknizza a megyei jogú városokat, ismét eladja azt, amit egyszer már a főnöke megígért. Többségében még semmi sem történt-pénz az ablakban–de lássa a nép, ígérni még képes a Fidesz. Aki még el is hiszi, amit a nagyurak mondanak, meg is érdemli.

Tasó László, a kistelepülések fejlesztéséért felelős államtitkár, most járja a választókerülete településeit, “ajándékokat” visz a népnek. Ne ijedjen meg a képviselő úr családja, nem a saját – igen tisztesnek mondható-vagyonából áldoz a jótékonyságra a családfő, közpénzből finanszírozzuk a „jótéteményeit”.

Közpénzből kampányol Tasó László?
Közpénzből kampányol Tasó László?

Az államtitkár a közösségi oldalán arról számolt be, hogy legutóbb Vámospércsen járt, hogy segítsen rászoruló családokon. Tasó jól megdicséri a Fideszt, aki esetleg saját bőrén mást érez, nehogy már kételkedjen:

“A magyar gazdaság ereje már lehetővé teszi, hogy a családtámogatási rendszer lehetőségein túl és a szociális juttatások keretein felül is segítséget kapjanak a kisgyermekes családok.

Júniusban Borsod, Hajdú és Szabolcs megyékben indult, majd januártól mind a 19 megyében elérhetőek a 3 éves kor alatti gyermeket nevelő szülőknek és gyermekekre kérhető segélycsomag, a Rászoruló Személyeket Támogató Program keretében. A tartós élelmiszerekből álló alapcsomag havonta igényelhető a gyermekvédelmi támogatásban részesülő családoknak, illetve évente egy alkalommal a tartós fogyasztási cikkeket tartalmazó egységcsomag.”

Közpénzből kampányol Tasó László?
Közpénzből kampányol Tasó László?

A program keretében, az államtitkár szerint :

“Január végégig az országban 121 ezer csomag került kiosztásra, mintegy 977 millió Ft értékben, ebből Hajdú-Bihar megyében 18.917 csomag került átadásra a nehéz helyzetben élő családoknak. Vámospércsen 57 és Nyírmártonfalván 18 csomagot adtak át a főigazgatóság dolgozói. Jó volt látni a mesekönyvnek, íróeszközöknek, játékoknak örülő gyerekeket és szüleiket, akik örömmel vették át a kormány segélyküldeményét.”

A folytatást be kellene kereteztetni, olyan gyönyörű, veretes  mondatok, az emberfia elsírja magát, milyen szociálisan érzékeny kormánya van Magyarországnak: 

” Mindig lesznek rászorulók, akik segítségre szorulnak és azoknak, akiknek van erejük és lehetőségük segíteniük is kell, azért mert ezt tanították nekünk, ezt láttuk és ez a lelki parancsunk. Magyarország mindig lesz annyira erős, hogy képes legyen megteremteni a családok támogatásához és a rászorultak megsegítéséhez szükséges gazdasági alapot.”

Halkan kérdezem, az elmúlt négy évben, hol volt a fideszes urak szociális érzékenysége, mit tettek a szegénység felszámolásáért? Hiszen képesek voltak még az ételosztásokat is betiltani, vagy mint Debrecenben tették megadóztatni. Most kiderült, mégis van szegénység az országban, egy ajándékcsomaggal akar voksot vásárolni a Fidesz? Magyarok, ébresztő: hülyének néznek benneteket az uraitok!

Ráadásul Tasó és a többi cimborája idegen tollakkal ékeskedik.

A Magyar Nemzet  tudósított arról,hogy a 2017- ben—több mint két év késéssel–elindított, Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programot egy európai segítségnyújtási alap, a FEAD finanszírozza, és a célja a leginkább rászorulók támogatása, a szegénység csökkentése. A programot jóváhagyó Európai Bizottság azt írta:

„Az alap – reálértéken számolva – több mint 3,8 milliárd euróval gazdálkodhat a 2014-2020-as időszakban. Ezen túlmenően az uniós országok legalább 15%-nyi összeggel járulnak hozzá társfinanszírozás formájában nemzeti programjuk megvalósításához.” 

Az államtitkár egy árva szót sem ír arról, hogy a rászorulók a csomagot nem a Fidesztől, hanem az EU-tól kapják. Az első hazai ételosztáson részt vett Andriana Sukova-Tosheva, az EB foglalkoztatás, szociális ügyek és társadalmi befogadásért felelős főigazgatóság befektetésekért felelős igazgatója is. Erről „véletlenül” elfeledkezett Tasó László.

...

Szólj hozzá