Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Krastev: Orbán Viktor az európai jobboldal vezetője akar lenni

Ivan Krastev bolgár politológus szerint Orbán Viktor szavai alátámasztják a félelmeket. Egy nyersebb és sovinisztább politika alakul ki Közép-Európa egykori szocialista országaiban, ami instabilitáshoz vezethet az Európai Unióban, adta közre  a 24.hu

Krastev: Orbán Viktor az európai jobboldal vezetője akar lenni
kép forrása: culturalfoundation.eu A képen Ivan Krastev

Orbán Viktor szavai instabilitáshoz vezetnek

A Financial Times hasábjain megjelent cikk szerint, a bolgár politológus úgy véli, hogy “Orbán Viktornak létfontosságú, hogy a migráció meghatározó kérdés maradjon az európai politikában. Különösen most, hogy csökkent a menekültek száma, az EU pedig szigorította bevándorlási politikáját. A magyar miniszterelnök “terve”, hogy a menekültválság keltette félelmeket kihasználva az általában a szélsőjobboldalhoz köthető álláspontok elfogadására bírja az Európai Néppártot (EPP)

A magyar miniszterelnök véleménye

A napokban adtunk közre egy videót, melyben magyar miniszterlnök véleményét hallhatták az Európai Unió valamint Brüsszel kapcsán ( nem tudom egy város miért okoz fejfájást).  A videóban Magyarország miniszterelnöke beszél arról, hogy a nemzetközi politikai elit téved, Brüsszel is téved, sőt az Európai Uniós is téved velünk kapcsolatban. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy mivel nem értik őt támadják, és borzalmas dolgokat mondanak. És mindezt azért, mert dühösek, és ez a düh értetlenségből fakad. Az egészet elintézi annyival, hogy a miniszterelnök rossz ember.  Erről többet itt olvashatnak. 

“Orbán Európa jobboldali vezetője akar lenni”

Érdekes felvetésről ír Ivan Krastev.

 A magyar kormányfő abban reménykedik, hogy az európai jobboldal vezetőjévé válva  egy új Európa szószólójává válhat.”Hozzá tette, hogy ez “bátor” elképzelés, de nem valószínű, hogy sikerrel jár. Ahelyett, hogy átvenné az EPP irányítását, a Fidesz azt kockáztatja, hogy kizárják a szövetségből.

Radikális jobboldal és a Fidesz

A politológus arról is beszél, hogy Donald Trump amerikai elnökké választása és a brit európai uniós tagság megszűnésének megszavazása miatt sokan ellenállóbbak a radikálisan jobboldali politikával szemben, és úgy véli, a politikai dinamika változása Európában nem kedvez Orbán Viktornak. A Financial Times-ban megjelent cikk címe is sokatmondó,

Nehezen győzedelmeskedhet a magyar kormányfő új Európáról alkotott víziója.

Szólj hozzá