Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Légkondi helyett nyomozás

A BKV egyik  járműveztetője  a múlt héten lefotózta, hogy a vezetőfülkében  a 45 fokot is  meghaladta a hőmérséklet. A közlekedési vállalat ahelyett, hogy a légkondi rendbehozatalával foglalkozna, hajtóvadászatot indított a sofőr ellen.

Légkondi helyett nyomozás a BKV - nál

Egy igazán bölcs tanács

A Népszava szerint a  napokban arra utasították a járművezetőket, ha azt tapasztalják, a légkondi nem megfelelően működik vagy meleg levegőt fúj be, nyissák ki az ablakokat. A hibát pedig jelezzék.

Az elviselhetetlen forróságot  egy olyan típuson mérték, amelyet tavaly vásárolt a cég, a Modulo-busz sofőrállásban elektromos hiba miatt nem működött a légkondi, úgy küldték forgalomba, hasonlóan más járművekhez

Légkondi csak a főnököknek jár?

Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke a a lapban elfogadhatatlan nevezte a BKV belső hajtóvadászatát:

„Egyes munkáltatók a problémák megoldása helyet Columbo és Derrick közös gyerekét játszva egyfolytában nyomoznak, vajon ki készítette a fotót. Ahelyett, hogy energiájukat inkább a munkára összpontosítanák”

Az elnök szerint nem ésszerű, hogy a  BKV csak augusztus elején kötött szerződést  például a trolibuszok légkondicionálóinak szerelésére:

“Ha ez igaz, őszre-télre lehet majd használni a klímát. Csodálatos érzés lesz.”

Vajon a közlekedési vállalat vezetőinek az irodáiban működtek a forróságban a légkondik?

Szólj hozzá