Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Legyen munkaszüneti nap december 24.

Itt lenne az ideje, hogy végre valamelyik kormány szembenézzen a valósággal: Magyarországon december 23-tól – Karácsony szenteste napjától az év végéig – szinte még a fű sem nő. Legyen már végre hivatalos is az, amit a magyar így-úgy, de kiügyeskedik magának.

Hiába minden, a Szenteste napja otthoni munkával telik

Lehet izmozni, erősködni, de a „dolgozó nép” csak mosolyog és marad otthon fát díszíteni, halat panírozni, bejglit sütni.

Párbeszéd Magyarországért törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy december 24-e is munkaszüneti nap legyen. A javaslat benyújtását a Magyar Szakszervezeti Szövetség is támogatja.

A Párbeszéd úgy véli, hogy a társadalom részéről egyértelmű az igény: a választók szabad december 24-ét  szeretnének. Ezt támasztja alá a civilek által kezdeményezett népszavazás is. A párt szerint azonban nem kell megvárni a népszavazás kiírását, helyette az Országgyűlés is pontot tehet a a karácsony-ügy végére.

A jövő útja

A munkaszüneti napok számának növelése életminőségi növekedést is jelent és egészségügyi haszonnal is jár. Egy újabb ünnepnap, egy újabb lépés lehet a négynapos munkahét felé, amely a párt szerint a robotika és a technológia fejlődésével idővel egyébként is elkerülhetetlenné válik.

Hogy lesz-e és mikor négy napos munkahét, nem tudjuk, a december 24-i  munkaszüneti napot viszont előbb-utóbb kikényszeríti a szinte érezhetően nap mint növekvő társadalmi igény. Három napos ünnep lesz a karácsony!

Egy ép ítélőképességgel megáldott kormány, ilyenkor maga áll a követelés élére.

Kapcsolódó cikk

Szabó Tímea: A Fidesz szerint a “k@rva anyám”

Szólj hozzá