Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Tarjányi Péter, a mozgalmár

Az elmúlt hónapokban sorra alakulnak a pártok, egyik semmitmondóbb mint a másik. A patent rémesen egyszerű: végy egy szebb napokat látott politikust, varrd fel a képét egy rongydarabra, mondd rá, hogy zászló! Sok semmitmondó, ám hangzatos mondatból  tákolj valami programfélét, és már masírozhatsz is a pénztárhoz. Tarjányi Péter is egy lenne a sok közül?

Tarjányi Péter a mozgalmár
Illusztráció. Tarjányi Péter FB oldala

Valaki, nagy V-vel

Eddig reményt sem láttam arra, hogy jön Valaki, – nagy nagy V-vel – aki hihetően mondja amit gondol, akinek nemcsak azért hiszek, mert igazat mond, ha nem azért is, mert akarok, mert úgy hiszem, hogy megérdemeljük egymást. Hallgattam a nyafogókat, a szipogókat és két kézzel  toltam el magamtól az agresszívokat. Lassan kezdtem belenyugodni, hogy minden így marad, olyan 1976-77-es pangásos életérzésféle kerített hatalmába. Társaságban persze én is puffogtam, de valahogy magam sem éreztem a tüzet, ami mondandómat hevítené. Szégyen, de már majdnem megadtam magam.

És tessék most egyszer csak itt van Tarjányi Péter, akinek egyik percről a másikra elhiszem, hogy képes gründolni valamit, ami talán…

Tarjányi Péter  közleménye

Az elmúlt hetekben rengeteg beszélgetésen, politikai fórumon vettem részt. Ezeken rendre megfogalmazódott, hogy a demokratikus ellenzék, bal oldal csak úgy juthat előrébb, és érhet el sikereket, ha összefog. A külön utas ellenzéki politizálás megbukott… Ennek ellenére a mindennapokban továbbra is a taktikázás és pozíció hajhászás irányítja az ellenzéki oldal több politikusát. Ennek véget kell vetni. Összefogásra van szükség, és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a szélsőségesek – legyen az jobb, vagy bal – ne nyerhessenek teret a hazai politizálásban. Az MSZP-nek és DK-nak együtt kell működnie, és tilos a Jobbikkal való együttműködés bármilyen időleges, rövid távú siker reményében. Meg kell értenie mindenkinek, egy elvtelen alku lehet, hogy pillanatnyilag kecsegtető kilátásokat ígér a „pálya szélén” álló ellenzéki politikusoknak, de valójában egy ilyen szövetség elárulja a a rendszerváltás értékeit, és még zűrzavarosabb, gonoszabb vad keletet hoz Magyarországon. A fenti tények ismeretében az elkövetkező napokban egy bejelentést fogok tenni, mert úgy gondolom, hogy az ellenzéki tesze-toszáskodásnak véget kell vetni.

Kapcsolódó cikk

Tarjányi: az elkeseredett embernek elég egy szikra + videó

Szólj hozzá