Zárójel
Lendvai Ildikó: Mégsem lehet, hogy jobban utáljuk egymás szagát, mint a rothadás bűzét, ami megüli az országot
fotó: facebook

Lendvai Ildikó: Esküszöm, én teljesen sumáktalanul hallgatok, és nem is feltételezek semmit. Amit gondolok, az több, mint feltételezés.

Lendvai Ildikó közösségi oldalán a Szijjártó – Rogán duó szerdai előadásáról mond igazi színházi ember lányaként véleményt. 

Lendvai Ildikó: Esküszöm, én teljesen sumáktalanul hallgatok, és nem is feltételezek semmit. Amit gondolok, az több, mint feltételezés.

Lendvai Ildikó a kvótaelutasítás elutasításának kapcsán

Ez ma nem szegény Szíjjártó napja.

Nem elég a kvóta-döntés, özönlenek a kínos hírek a baltás gyilkos kiengedése után errefelé is guruló azeri dollárokról. Szíjjártóból kínjában kinő a nyelvújító: visszautasítja nemcsak a “feltételezéseket”, de a biztonság kedvéért a “sumákos hallgatást” is. Esküszöm, én teljesen sumáktalanul hallgatok, és nem is feltételezek semmit. Amit gondolok, az több, mint feltételezés.

Hallgatom Szíjjártót

és az újra mikrofon elé engedett Rogánt (Orbán még két napig gondolkodik, felméreti, a lomha közvélemény hajlandó-e már hadat üzenni az Uniónak, vagy még dolgozni kell rajta):

Az EU bíróságának döntése “felelőtlen, felháborító”, nem, nem, soha, nem engedünk betelepíteni illegális bevándorlókat.

Nagyszerű. Akkor minden rendben, ezt t.i. nem is kéri senki.

Arról van szó, hogy a legális úton menedékjogért folyamodó 1294 menekülő kérelmét nálunk bírálják el, mert Olaszország és Görögország nem győzi. Akiről úgy ítélne a magyar hatóság, hogy valóban az életveszély és üldözés elől menekül, és nem ú.n. “gazdasági bevándorló”, annak a saját törvényeink szerint megadnánk a menedékjogot, a többinek nem. (Eddig arról volt szó, hogy a “valódi” menekülteket mi sem hárítjuk el, “van szívünk”-mondta Orbán.).

Aki megkapja a menedékjogot, az legálisan továbbmehet az Unióba, és az eddigi tapasztalatok szerint (vajon miért?!) eszük ágában sincs itt maradni. Amíg várnak a kérelmük elbírálására, kétség kívül el kell látni őket, de ezt az Unió fizeti.

Lendvai Ildikó 3 apró adaléka a fenti a hisztihez:

1. Eddig több, mint 20.000 embernek adtunk a kötvénybiznisz keretében betelepedési engedélyt. A pénz kisebb része visszaadandó kölcsönként a költségvetésbe, nagyobb része véglegesen az üzleteléssel megbízott kormányközeli cégek zsebébe futott be. 20.000 kontra 1294, illetve utóbbiból valamennyi..

2. Hogy csak önkéntes alapon lehessen csatlakozni az EU közös menekültpolitikájához, és ne legyen minden országra kötelező, azt Orbánon kívül még Soros György mondja. Vicces.

3. Juncker levele megismétli, hogy a 2015-ös nagy menekülthullám idején az Unió felajánlotta 54.000 menedékkérő átvételét tőlünk, de a kormány ezt elutasította. Naná. Akkor hogyan riogatott volna a Keletinél felgyűlt tömeggel, akiket szándékosan Budapesten át tereltek étlen-szomjan még a közvetlenül megközelíthető táborokba is?

Enélkül meg hogy lehetett volna a migránshordáktól megvédő kormányfő alakját szoborba önteni? (Nagy pech, hogy erőszak végül nem esett, mert a hülye civilek vizet és ennivalót, a sebes lábú gyereknek kötszert osztottak. Meg is kapták büntetésüket a civiltörvényben.

Nem baj, ősszel csak sikerül kiprovokálni valamit. A szobor még csak félkész.)

Kapcsolódó cikkeink:

Lendvai Ildikó nem sokat teketóriázott, megadta a kegyelemdöfést Németh Szilárdnak

Lendvai Ildikó: Hiába, valahogy nem tudok szinkronba kerülni a Jobbikkal

Szólj hozzá

Facebook

Csatlakozz a több, mint 32 ezres táborunkhoz!

Szavazzon Ön is

Önnek melyik politikus szimpatikusabb? Gyurcsány Ferenc, vagy Karácsony Gergely?

Játék

Jelenleg nincs elérhető játék. Nézzen vissza később.