Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Lendvai Ildikó: mit gondolnak ezek magyarságról, magyar történelemről?

Mit tudnak, mit gondolnak ezek magyarságról, magyar történelemről, magyar kultúráról, magyar sorsokról, miközben csöpög róluk a vastagon felmázolt piros-fehér-zöld festék?

Két nem egyenlő súlyú, de egyformán friss hír:

Kiderült, (tőle magától is megtudtuk), hogy a tavalyi Arany János év egyik fővédnöke Németh Szilárd volt. Ő találtatott a legméltóbbnak.

Kiderült (a meghívót is olvashattuk), hogy január 27-én, a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján, az auschwitzi tábor felszabadulásának évfordulóján a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Horthy Miklós-emlékmisét tartat, hogy “szeretettel és tisztelettel emlékezzünk néhai kormányzónkra”. Az emlékmisén beszédet mond egy hivatalban lévő közjogi méltóság: Lezsák Sándor, a parlament alelnöke, Boross Péter volt miniszterelnök és Szakály Sándor, a Veritas nevű állami kutatóintézet vezetője. Csak Auschwitzban 380.000 magyart, a Horthy kormányzósága idején odahurcoltak 85%-át gyilkolták meg, így vált a legnagyobb magyar temetővé.

Ha már “Keresztény Értelmiségiek Szövetsége”:

az áldozatok között számos keresztény vallású is volt, nem mintha ez a gyalázat tekintetében bármi különbséget jelentene. Mindenesetre a történetesen szintén keresztény értelmiségi Szerb Antalról, Radnótiról és társaikról nem mondatnak misét.

Nem (csak) “zsidó ügy”, nem (csak) kulturális ügy. Magyar ügy..Ha nem utálnám a szót, azt mondanám: nemzetellenes bűn.

Pár sor Aranytól, a fővédnök úr engedelmével: “Rossz időket érünk,/ Rossz csillagok járnak,/ Isten óvja nagy csapástól/ Mi magyar hazánkat!”

...

Szólj hozzá