Zárójel
A leváltott makói iskolaigazgató: Lázár János nem mondott igazat
fotó: csípős

A leváltott makói iskolaigazgató: Lázár János megint hazudott

A következő tanévtől is tanára marad a makói József Attila Gimnáziumnak Rója István. Ahogy korábban  a fél magyar sajtó megírta, egyedüliként pályázott az iskolaigazgató posztra, mégsem nevezték ki.

A leváltott makói iskolaigazgató: Lázár János nem mondott igazat
fotó: délmagyar.hu

A tudáson kívül mi kell még?

A 22 év után leváltott vezető  levélben köszönte meg a bizalmat és a közös munkát azoknak, akikkel 1995 óta együtt dolgozott, kollégáknak, diákoknak, szülőknek, hivatalnokoknak.

Kitért arra, hogy Lázár János országgyűlési képviselő az ő ügyében is nyilatkozott: hivatkozva az állami fenntartóra azt állította, az iskola színvonala folyamatosan csökkent. A volt igazgató szerint ez rosszindulatú és sértő megállapítás, mert nem volt olyan elemzés, amely ezt vizsgálta volna. A hét év alatt az iskolával kapcsolatban állt négy fenntartónak a mindennapi működtetés is sokszor feladta a leckét.

A 22 év után igaztalanul  leváltott szakember szerint:

“Egy tanévet tartoztunk a Megyei Intézményfenntartó Központhoz. Ez volt a sötét középkor. Ahogy a népnyelv mondja: se pénz, se posztó. Néhány levélváltás volt az éves kapcsolatunk. Ezután jött a Makói KLIK, melynek igazgatója Farkas Éva Erzsébet (a jelenlegi makói polgármester – a szerk.) volt. Két tanévben költségvetésünk sem volt. Örültünk minden nyert pályázatnak. Egyik ilyen alkalommal a pályázati program kezdetén kértem a KLIK-től a pénzünket. A Makóra utalt pénzzel nem tudtak elszámolni. A határidő szorításában innovatív tantestületünk tagjaival adtuk össze a szükséges anyagi erőt, és valósítottuk meg tanulóinknak a pályázatban leírt programot, megtartva megszokott színvonalunkat.”

OLVASTAD MÁR?   Fidesz - hókusz-pókusz és a Momentum szél nélkül maradt vitorlája

A politika nagy úr

Rója szerint elmozdításának nem volt szakmai, pedagógiai oka, csakis az, hogy kollégáival együtt aláírta a miskolci pedagógusok oktatáspolitikai vitairatát. Politikai döntés született tehát, amit kár szakmainak feltüntetni.

Levelében a volt igazgató emlékeztet arra:

“Vajon a képviselőink tudják-e, hogy a Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas vendégprofesszorának makói gimnazista volt a tolmácsa? Értesültek-e arról, hogy a Dél-afrikai Köztársaságban a napelemmel működő autók világbajnokságán a negyedik helyezett magyar csapatban fiatal mérnökhallgatóként korábbi tanítványunk is ott volt? Megírtuk az újságokban, hogy az Európai Matematikai Leány Olimpián – ahol az országot négy tanuló képviseli – makói tanulónk először bronz-, majd egy év múlva ezüstérmet szerzett. Tudják-e rólunk, hogy a korosztályos országos labdarúgótorna zalaegerszegi döntőjében makói gimnazisták verték ki a Puskás Akadémia csapatát?”

A volt igazgató így zárja levelét:

“hazám és tanítványaim iránti felelősséggel: Rója István magyar állampolgár”.

(orrás: delmagyar.hu)

Shares 411Szólj hozzá!

10 hozzászólás : "A leváltott makói iskolaigazgató: Lázár János megint hazudott"

Visszajelzés
avatar
Rendezés:   legújabb | legrégebbi | legnépszerűbb
Péter Kondri
Vendég
Péter Kondri

A korcsokat nem érdekli, csak a pénz.

Sándor Csábi
Vendég
Sándor Csábi

Azt hittem,hogy vásárhelyen van csak ennyi hülye ember. Tévedtem. Makó sem különb. Ököllel törölik a szemüket nemsokára!

Marika Mezei
Vendég
Marika Mezei

Mikor nem hazudik???

Mici Korcz
Vendég
Mici Korcz

G-idesz 🙁

Zsuzsi Juhászné
Vendég
Zsuzsi Juhászné

Nagyon szomorú,hogy ez megtörtėnhet ma!!!

Viktória DrKiss
Vendég
Viktória DrKiss

…na,AZT NEM KELLETT VOLNA…KIVERNI A PUSKÁS AKADÉMIA CSAPATÁT….ERRE NINCS BOCSÁNAT….

Németh Lívia
Vendég
Németh Lívia

Ne mááá!!Lázár hazudott?

József Berkó
Vendég
József Berkó

Mikor nem? Mert még igazat nem mondott!

Józsefné László
Vendég
Józsefné László

Mėrt csodålkozunk mikor egyfolytåba hazudik ,mėg akkor is mikor kėrdez!!!!!!!

Szilard Dulai
Vendég
Szilard Dulai

Mikor mondott igazat?

wpDiscuz