Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

LMP: a korrupció folytatódása is a választás tétje

Az LMP szerint a tavaszi választás tétje az is, hogy a “fideszes haverok és oligarchák gazdagodása” helyett végre a magyar családokat és vállalkozásokat segíthetik-e az uniós támogatások és a magyar költségvetési források.

LMP: a korrupció folytatódása is a választás tétje
LMP: a korrupció folytatódása is a választás tétje. Kép: Index.hu

LMP: a korrupció folytatódása is a választás tétje…

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt szóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón azt követelte, hogy a kormány hozza nyilvánosságra az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) Elios-ügyben készített jelentését, amelyben súlyos visszaéléseket tártak fel.

-2015 között ez a társaság korszerűsítette több fideszes vezetésű önkormányzat közvilágítását, az OLAF pedig ugyanazokat a szabálytalanságokat állapította meg, amelyek miatt Schiffer András, a párt akkori vezetője 2014-ben feljelentést tett – jelezte.

Az LMP szóvivője elfogadhatatlannak nevezte, hogy míg a kormány a 4-es metróról szóló OLAF-jelentést azonnal nyilvánosságra hozta, addig ebben, a Magyarországnak akár 40 millió eurójába is kerülő ügyben nem teszi ugyanezt. A fideszes miniszterek egymás sarkát tapossák, amikor korábbi kormányok korrupciógyanús ügyeire lehet visszamutogatni, majd pedig lapítanak, ha saját kabinetjükkel szemben merül fel ugyanilyen gyanú – fogalmazott.

A hisztériakeltés…

Kanász-Nagy Máté kérdésre válaszolva hisztériakeltésnek nevezte, hogy a kormánypárti képviselők kivonulnának az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának “Soros-tervvel” foglalkozó üléséről, ha azon Szél Bernadett, az LMP társelnöke is részt vesz.

Az ellenzéki politikus jelezte, Szél Bernadettnek a testület tagjaként joga és kötelessége részt vennie a bizottság munkájában. Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke kivonulási szándékukat korábban azzal indokolta, hogy Szél Bernadett és az LMP politikusai a “Soros-tervet” támogatják és nem a magyar emberek érdekeit.

...

Szólj hozzá