Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Hétfőn zárva! – A London City Airport-ot egy második világháborús bomba miatt zárták le

Vasárnap második világháborús, német bombát találtak a London City Airport közvetlen közelében. Emiatt a repülőteret egész napra lezárták. A munkálatokkal várhatóan kedd délelőtt végeznek.

Hétfőn zárva! – A London City Airport-ot egy második világháborús bomba miatt zárták le
A London City Airport (forrás: google)

Figyelmeztették az utasokat

Az érintett területet és a környező utakat már vasárnap lezárták, de ekkor még a lezárás az utasforgalmat nem érintette. London öt repülőtere közül ez az egyetlen, ami a városon belül található. A vasárnapi lezárás nem okozott komoly fennakadást, mivel hétvégén a City forgalma egyébként is korlátozott. A hétfői repülőtér-bezárás azonban az üzletembereket hátrányosan érintette. Sokan nagyon kedvelik ezt a repülőteret, mert munkahelyükről rövid időn belül elérhető. A felmérések szerint körülbelül 16 000 utast érint a hétfői korlátozás.

Repülőtér városban

A területen régebben a főváros tengeri kikötőinek dokkjai működtek. Az 1980-as évek során a dokkok helyén pénzügyi és kereskedelmi központ épült. Elsősorban az itt dolgozó üzletemberek kiszolgálására építették a repülőteret, ahol 1987-ben indult meg a repülőforgalom.

Hétfőn zárva! – A London City Airport-ot egy második világháborús bomba miatt zárták le
Az összes hétfői járatot törölték (forrás: pixabay)

A föld még mindig rejteget háborús bombákat

A második világháborús német bombát a Temzében találták  felújítási munkák közben. A helyszínre vezényelt haditengerészeti szakértők megállapították, hogy a robbanószerkezet működőképes, a Scotland Yard ezután rendelte el a repülőtér és a környező utak lezárását mintegy 200 méteres körzetben. A lezárt területről a lakókat is evakuálták.

Hétfőn megkezdték a hatástalanítást

A bomba eltávolítására és hatástalanítására irányuló művelet a Királyi Haditengerészet munkatársaival együttműködve folyik.

Vasárnap este 22 órakor operatív döntés született a Királyi Haditengerészetnél. Ekkor hozták meg a döntést a terület környékének lezárásáról is. A repülőtér lezárására azért volt szükség, mert a fel- és leszálló járatok zavart okozhatnak a művelet során. A London City repülőtér felszólította az utasokat, hogy lépjenek kapcsolatba az érintett légitársasággal utazás előtt. Az innen induló és ide érkező hétfői járatokat (kb. 100 járatot érint) törölték. A repülőtér lezárása több 1 millió font veszteséget jelenthet a légitársaságoknak. A művelet várhatóan kedd délelőtt fejeződik be.

Hétfőn zárva! – A London City Airport-ot egy második világháborús bomba miatt zárták le
A repülőtér lakó- és üzleti negyedek közelében található (forrás: wikimedia)

...

Szólj hozzá