Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Luxuspolitika: Matolcsiék 400 milliós luxusvillát vettek, de csak “bérlik”

400 millió forint értékű, háromszintes, 500 négyzetméteres luxusingatlant vásárolt Matolcsy családja. A luxuséletmódot – habár közvetve – a magyar adófizetők állják természetesen. Ilyen 2018 Fidesze, ez az a mentalitás amitől mihamarabb meg kell szabadulnunk. Azzal természetesen semmi gond nincs, hogy valaki a saját tehetségétől, tenni akarásából, ambíciójából meggazdagodik, azonban ez az ország vagyonával való hazardírozás, kétség kívül. Ez a nagy különbség a Fidesz, és a tisztességes, vállalkozó szellemű emberek között.

Az 500 négyzetméteres, 400 millió forint értékű, háromszintes luxusvillát a második kerületben a Páfránykert utcában, a Rózsadomb szélén találhatjuk meg. A hirdetésben leírják, a ház, ,,tökéletesen csendes, nyugodt mellékutcában, erdő mellett” helyezkedik el, ahol olyan tiszta a levegő, hogy ,,harapni lehet”. A luxusvilla mediterrán stílusban készült. A hirdetés kitért arra is, hogy ha a tulajdonosa ,,a napi hajsza után hazaér, mély lélegzetet kell, hogy vegyen a friss erdei levegőből és kiülhet a kerti nyugágyak egyikébe”, esetleg amennyiben épp téli idők járnak, az elegáns nappaliban, a kandallóban duruzsuló tűz mellé, hogy úgy érezhesse magát, mintha ,,nem is Budapesten volna, hanem Svájcban vagy a francia Alpokban”.

Ez mind szép és jó is lenne, hogyha nem az ország vagyonával befektetgetnének és vásárolgatnának maguknak luxuscikkeket, hanem a saját tehetségükkel és ambícióikkal építették volna fel ezt az egészet. Lényegében még mindig földesúri rendszer uralkodik Magyarországon, úgynevezett neofeudalizmus. Erről árulkodik mindaz, amit az utóbbi időben a fideszesek véghezvittek: várba költözés, stadionok építése, ménes és birtokok, kastélyok renoválása magáncélra, az egyház dicsőítése vak buzgó hittel, robot-rabszolga munka, oktatás csak a kiváltságosoknak, tömeges földvásárlás, határon túliak támogatása, cserébe a hűbérviszonyok elfogadása és feltétlen szolgálat.

Orgazmusközelben!

A villát korábban 430 millióért hirdették. Gyorsan le is csapott rá Matolcsy György egyik fia, Ádám, pontosabban a cége, a Magyar Stratégia Zrt. Az adásvételhez hitelt vettek fel, de az sem holmi mezei hitel volt, hiszen pont Matolcsy unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltsége, az NHB Növekedési Hitel Bank hitele volt. Azt is lehet tudni, hogy Matolcsy Györgynek mi köze van a dologhoz, hiszen Matolcsy Ádám a 24.hu kérdésére elismerte, apja bérleti szerződéses alapon használja az ingatlant. Matolcsy legutóbbi vagyonnyilatkozatában még csak egy 150 négyzetméteres balatonakarattyai házat tüntettek fel, de úgy tűnik, elég okosan kijátszották, hogy ez és az ehhez hasonló luxusingatlanok ne kerüljenek napvilágra. Azonban mégsem lehettek annyira okosak, ha most elég durván lebuktak.

Lényegében földesúri rendszer van itthon

Nagyon fontos különbséget tenni a nem saját vagyonnal való hazardírozás, és olyan tisztességes, ambícióval és tehetséggel megszerzett vagyonok között, ugyanis hatalmas az eltérés. A Fidesz és a fideszes holdudvar nyilvánvalóan az első verziót maxoljaa ki, ahogyan azt tette az utóbbi közel nyolc évben már. Gondoljunk csak Mészárosra, Tiborczra, Garancsira, Andy Vajnára, Széles Gáborra, Szemerey Tamásra.

Ezeknek az embereknek a vagyona az utóbbi nyolc évben bődületes sebességgel gyarapodott, nyilvánvalóan azért, mert jó barátságot ápolnak a Fidesz kormánnyal és a fideszes holdudvarral. Ezzel a legeslegnagyobb probléma az, hogy így elveszik a lehetőséget a tehetséges, ambiciózus, valódi vállalkozó szellemű magyar emberektől, ugyanis kialakítanak egy olyan légkört, ahol az lesz sikeres, aki jó helyre nyal, nem az, akinek olyan tehetsége van egy cégbirodalmat létrehozni, amit egy egészséges, szabad piaci környezetre épülő rendszerben fel lehetne virágoztatni.

...

Szólj hozzá