Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Ma is drágult a vizes világbajnokság 260 millióval

Tudják! Ez az a sportrendezvény-csoda, aminek a költsége 24,5 milliárdról 169 milliárdra drágult. Még nincs vége, a vizes világbajnokság újabb csontváza 260 millió közpénz-forintunkba kerül.

vizes világbajnokság

A drágulás nem áll meg

Lassan másfél hónap telt el a budapesti vizes világbajnokság befejezése óta, ám hetente újabb és újabb csontváznak esnek ki a szekrényből az immár hatszorosára – a tervezett 24,5 milliárdról 135,2 milliárd forintra – drágult sportesemény kapcsán.

A pénteki Közbeszerzési Értesítőben jelent meg Balatonfüred fideszes vezetésű önkormányzata által kötött három olyan szerződés eredménye, amelyeket még áprilisban kötöttek, összesen 260,3 millió forint értékben.

Ja, bocs, ez lemaradt!

Júliusban a vizes világbajnokság nyílt vízi úszóversenyeit rendezték a Balaton-parti üdülővárosban, ehhez bérelt az önkormányzat ideiglenes telepítésű lelátókat, VIP – lelátóval és sajtóközvetítői helyekkel, összesen 1308 üléssel nettó 121 millió forintért a Lelátó Kft.-től.

Közvetve kapcsolódott a sportrendezvényhez a hínármentesítéshez való munkagépbérlés 31 millió forintért és a mederkotrás 108 millió forintért.

(forrás: mno.hu)

Szólj hozzá