Zárójel

MAGYAR GAZDASÁGI SEGÍTSÉG KUVAITNAK

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kuvaiti látogatása közben, amelyen fogadta  Szabáh al-Ahmad al-Dzsáber asz-Szabáh emír kuvaiti uralkodó is, komoly gazdasági sikert sejtető nyilatkozatot adott az MTI-nek.

pet

A magyar miniszter szerint, Kuvaitban igen nagyra tartják még ma is, nemcsak azt, hogy 1990-ben amikor Irak megszállta az országot, a magyar kormány erősen elítélte az agressziót, de nem felejtik azt sem, hogy részt vettünk a öbölháború után az újjáépítésében is.

Szijjártó miniszter szerint ezeknek a múltbeli cselekedeteknek is köszönhető, hogy most zöld utat kapnak a magyar cégek, hogy részt vegyenek az ország egyik legfontosabb „Új Kuvait” nevű programjának megvalósításában.

Az Eximbank már meg is nyitott egy új, 510 millió eurós hitelkeretet a magyar cégek piacra lépésének támogatására. Azért majd a végelszámolásnál kíváncsiak lennék merre vezetett ennek a pénznek az útja.

A miniszter megnevezte az együttműködés öt legfontosabb területét is, ezek az informatikai biztonság, a vízgazdálkodás, az egészségügy, az olajipar és a turisztika.

Nincs ehhez mit hozzáfűzni, elég csak még egyszer végignézni a listát, csupa magyar sikerágazat, különösen az egészségügy.

Szegény Kuvait, készülj! – mert hamarosan érkeznek a magyarok. Megy majd a „haza mindenese”, Lőrinc barát is, Ő a mi gazdasági csodafegyverünk, majd meglátjátok!

Addig is:

Hajrá Kuvait!

Hajrá Kuvaitiak!

OLVASTAD MÁR?   Magyarország felkészül - szükségállapot a láthatáron

Keress itt - Csak írd be, hogy mit keresel....és ENTER