Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

A mai naptól az a fogalom, hogy pedagógustársadalom, nem létezik

Az embertelenség minisztere, soha nem látott iskolafelújítás program belengetésével rukkolt elő. Értjük mi Balog úr, mindent a voksokért.

A mai naptól az a fogalom, hogy pedagógustársadalom nem létezik
Illusztráció

Káröröm nélkül

Hatalmas iskolafelújítási program rajzolódik ki  az egykor tiszteletes bejelentése nyomán. Balog miniszter mikor máskor, mint így, 10-15 perccel a választások előtt ígérgetne fűt, fát, virágot.

Kis különbség Klebelsberg Kuno és közte, hogy az előd nemcsak komolyan gondolta, de meg is valósította hatalmas iskolaépítési programját, aminek sikerére mi sem jellemzőbb, mint az, hogy szégyen ide, szégyen oda, de nagyon sok kistelepülésen még ma is azokban az épületekben tanítanak, amelyek az ő országlása alatt épültek.

Balog Zoltánon viszont látszik, hogy soha, egyetlen percig nem hitt abban, amit beszél, ha nem lenne a pulpituson a keze, nagy meggyőződéssel gondolhatná az ember, hogy miközben azt mondja ” iskolafelújítási program” folyamatosan „csuriba” tartja a háta mögött, ahogy azok szokták, akik hamisan esküdöznek.

A mi jó papunk megtanulta, hogy a választási győzelemhez  – bármi áron – nem hinni kell, különösen ha nincs is miben hinni, elég folyamatosan hazudni, és ez neki megy. Ha nem számítana eufemizmusnak, azt mondanám: hála istennek, de nem akarnék istenkáromló lenni, nem úgy mint ő mindazzal, amit mond és tesz.

A hintába, amit gazdája parancsára folyamatosan lökdös, ott a teljes tanári kar, a diákok és a szülők, és csak az utóbbi két csoport lázadozik. A pedagógusok viszont, bár már annyi érdekvédelmi szervük van, hogy felsorolni is unalmas lenne, bárgyún eltűrnek mindent, sőt többségük egyes felmérések szerint változatlanul Fidesz-párti.

Gratulálok

Balog miniszterük az iskolafelújítási program mellett bejelentette azt is, hogy a beígért béremelés utolsó szeltét mégsem kapja meg mindenki, inkább differenciálnak.

Kedves pedagógus társadalom! – ha még ezt is szó nélkül tűritek, akkor ti valóban minden rosszat megérdemeltek, amit ez a kormány rátok mér.

A továbbiakban – kockás ing ide, Gallóné oda, PDSZ amoda, hogy a Nemzeti  Pedagóguskamarát már ne is említsem – nemhogy a támogatásomra, de a szimpátiámra se számítsatok, és gondolom, ezzel nem vagyok egyedül.

Nálam mától az a szó, hogy pedagógustársadalom nem létezik, csak szervilis tanerő, és néhány szerencsétlen magányos bozótharcos van.

Kapcsolódó cikkek:

Pironkodás nélkül, gyakorlottan hazudik az “ember-miniszter”

Balog Zoltán biblia-magyarázata, csak úgy fideszesen

Balog emberminiszter, a sánta kutya

Gábor György: Balog “morálisan nullára amortizálta önmagát”

Szólj hozzá