Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Manchester, a terror másnapja -Frissítve!!!

Frissítve: 15:00!!!

A terror ismét lecsapott, a 22 halálos áldozatot, és közel 60 sérültet követelő manchesteri terrortámadás után,-  amelyet egy koncert végén követtek el – alig néhány órával, már szűkszavú közlemény adta hírül, hogy egyetlen öngyilkos robbantó volt a kivitelező. 

Manchester, a terror másnapja
Kép forrása: internet

Frissítve!!!

A terrortámadás valamennyi áldozatát azonosították – jelentették be Londonban. A névsor egyelőre nem nyilvános, de az áldozatok családjaival felvették a hatóságok a kapcsolatot.

————————-O————————–

Németországban a munkaszüneti napnak számító keresztény ünneppel, áldozócsütörtökkel kezdődő hosszú hétvégén számos tömegrendezvényt, fesztivált tartanak

Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter a ZDF köz tv  híradójában  elmondta, hogy mivel  az észak-angliai városban nem egy tömegrendezvény közben követtek el öngyilkos merényletet, hanem utána, amikor az emberek távoztak a helyszínről. Ezért a rendezvények befejezése utáni szakaszra nagyobb hangsúlyt kell helyezni a biztonsági intézkedések tervezésében hozzátéve, hogy valamennyi nagyszabású németországi rendezvény biztosítási tervét felülvizsgálják.
Thomas de Maiziere hozzátette, hogy a manchesteri robbantásnak az eddig feltárt adatok alapján nincs német vonatkozása, “sem az áldozatok oldalán, sem az elkövetői oldalon”, és nem növeli a terrorveszélyt Németországban.
Azonban a terrorveszély eleve magas, és valószínűleg nem csökken egyhamar. Azzal kell számolni, hogy “a belátható időben szembe kell néznünk ezzel az igazán brutális veszéllyel” – mondta a miniszter.

————–0————–

A nap folyamán

több alkalommal is ülésezett a COBRA, a Brit kormány terrorellenes válságstábja.

Theresa May miniszterelnök példás tárgyilagossággal és gyorsasággal tályékoztatta a sajtót a fejleményekről, azt sem tagadva el, ha egy információt, ahogy mondani szokás, a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem adhatott ki.

A tragédia után Nagy-Britanniában  mindenki példásan végzi a dolgát, a nyomozó hatóság már közzétette, hogy egyetlen öngyilkos robbantó volt, akinek hátizsákja a nagyobb terror pusztítás érdekében tele volt szegekkel és csavarokkal, de érdekességnek számít, hogy most nem egy magányos nőt vetettek be a háttérben álló szervezők, akik előkészítették az akciót, tehát nem egyetlen „magányos elkövetővel” állunk szemben.

A pártok megegyeztek abban, hogy a  jelenlegi kampányt, amely a június 8-i általános választásokat készíti elő felfüggesztik, mert egyikük sem akarja politikai célra használni a borzalmas terrorcselekményt.

Ide kívánkozik az a tény,

hogy ezzel szemben a magyar kormányközeli orgánumok természetesen nem így tettek, ők vastagon migránsoznak, ezzel is igyekezve kihasználni a terrortámadást  a kormány menekültügyi politikájának támogatására a tragédia kapcsán.

Kedd esete óta egyenruhás és civil egységek sora járőrözik Anglia szerte azért, hogy látható jelenlétükkel megnyugtassák  a helyieket.

A biztonsági szervek megkezdték a közeljövőben várható nagyobb rendezvények biztonsági terveinek felülvizsgálatát.

Manchester, a terror másnapja
Kép forrása.: internet

Gerendai Károly

elmondta, hogy  a Sziget fesztiválon már az elmúlt évben is erős volt a beléptetési rendszer, ezt az idei évben tovább szigorítják.

A támadás napján késő este a miniszterelnök bejelentette, hogy a  legmagasabb, kritikus szintre emelték a terrorellenes készültséget, ami lehetővé teszi, hogy a járőröző rendőrcsoportokat katonákkal is kiegészítsék.

Az ötfokozatú brit készültségi rendszer most életbe léptetett legmagasabb, kritikus riasztási fokozatát akkor lehet elrendelni, ha az elhárító szolgálatok megítélése szerint küszöbönálló merénylet veszélye fenyeget.

Cikkünket  folyamatosan frissítjük,

figyeljen minket!

Szólj hozzá