Zárójel online hírportál
A legjobb hírek egyhelyen...

Mandiner.hu: Allah mellett tett hitet Vona Gábor; a Jobbik elnöke visszautasítja ezt

Allah mellett tett hitet Vona Gábor; a Jobbik elnöke visszautasítja ezt

A Mandiner portál birtokába került és csütörtökön közzétett videofelvételen a cikk szerint muszlim fiatalok előtt tett hitet Allah mellett a Jobbik elnöke. Vona Gábor Facebook-bejegyzésében viszont azt írta: nem Allahot dicsőítette, hanem Istent.

A hírportál írása szerint a gyenge minőségű, vélhetően mobiltelefonnal készített felvételen a politikus törökül beszélt. A Mandiner szerint a Jobbik elnöke azt mondta: “Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól”.

Vona Gábor mondatát a résztvevők üdvrivalgással fogadták.

A Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésben reagált. Ebben “ócska és nevetséges hazugságnak” nevezte a cikket, amellyel szerinte megpróbálnak visszavágni, és elterelni a figyelmet arról, hogy a “Jobbik lebuktatta a Fideszt. Rámutattunk, hogy Orbán hazudik és nem képes megvédeni Magyarországot.”

Azt írta: török egyetemisták előtt török nyelven mondott beszédében “nem Allahot dicsőítem, hanem Istent, akit török nyelven történetesen így neveznek”. Angolul is beszélt már Istenről, akiben római katolikusként hisz, és akit az angolok God-nak neveznek, az arab keresztények Allahnak.

Jelezte: szinte minden nagyobb beszédét – például a 2016-os évadnyitót is – azzal fejezi be, hogy “Atilla unokái vagyunk. Atilla unokái pedig – a Jóistenen kívül – nem félnek senkitől”.

Vona Gábor közölte: jogi lépéseket tesz.

...

Szólj hozzá